Naujojoje Zelandijoje per autobuso avariją žuvo penki kinų turistai

Naujojoje Zelandijoje per turistinio autobuso avariją žuvo penki Kinijos piliečiai, o dar šeši buvo sužeisti, trečiadienį pranešė policija.

Autobusas prastu oru nulėkė nuo kelio ir apsivertė autostradoje maždaug 20 km į vakarus nuo turistų pamėgto Rotorua miestelio Šiaurės saloje, garsėjančio savo karštais šaltiniais.

Policija nurodė, kad autobusu važiavo 27 žmonės.

„Deja, policija mano, kad penki iš šių 27 autobuse buvusių žmonių per avariją neteko gyvybių“, – žurnalistams sakė inspektorius Brentas Crowe'as (Brentas Krouvas).

Pasak jo, du gyvi likę žmonės yra sunkiai sužeisti, o dar keturių sužeistųjų būklė yra vidutinio sunkumo.

„Tai baisi tragedija Gausos įlankos keliuose, dar ir dėl to, kad paveikti Kinijos piliečiai, mūsų šalies lankytojai“, – sakė B. Crowe'as.

Jis nepateikė detalių apie žuvusiuosius, tik nurodė, kad pareigūnai dar vykdo atpažinimą ir bando susisiekti su šeimomis Kinijoje.

Autobuso vairuotojas rimtai nenukentėjo, vyksta avarijos, įvykusios autobusui artėjant prie posūkio vingiuotoje, kalvotoje kelio atkarpoje, tyrimas, nurodė B. Crowe'as.

„Tuo metu oras buvo labai nepalankus, pūtė stiprus vėjas, tvyrojo rūkas ir smarkiai lijo. Kelio paviršius buvo aiškiai šlapias ir todėl slidus“, – sakė jis.

Kinijos ambasada Velingtone televizijai TVNZ sakė, kad ambasadorė Wu Xi (U Si) išvyko į avarijos vietą padėti nukentėjusiems žmonėms.

„Ambasada šį tragišką incidentą laiko labai svarbiu, – sakoma ambasados pareiškime. – Nuoširdžiai užjaučiame dėl tų, kas žuvo ar buvo sužeisti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių