Naujų mirčių nuo viruso skaičius – mažiausias per tris savaites

Kinija trečiadienį pranešė apie dar 52 mirusius naujuoju koronavirusu užsikrėtusius pacientus, bet šis skaičius žymi mažiausią aukų pagausėjimą per ilgesnį kaip trijų savaičių laikotarpį.

Nuo protrūkio pradžios gruodį šalyje mirė iš viso 2 715 virusu SARS-CoV-2 užsikrėtusių žmonių.

Visi per pastarąją parą užregistruoti mirties atvejai buvo protrūkio pirminiame židinyje Hubėjaus provincijoje, kur taip pat nustatytas 401 iš 406 naujų užsikrėtimo atvejų, pranešė Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija.

Kinijoje naujų užsikrėtimo atvejų sumažėjo. Daugelis provincijų pastarosiomis dienomis nenustatė jokių naujų pacientų, susirgusių koronaviruso infekcija COVID-19.

Tik penki nauji pacientai buvo užregistruoti už protrūkio epicentro ribų, ir šis skaičius yra mažiausias per daugiau kaip mėnesį.

Per epidemiją, prasidėjusią Hubėjaus provincijos sostinėje Uhana, Kinijoje užsikrėtė daugiau kaip 78 tūkst. žmonių. Naujasis koronavirusas taip pat išplito dešimtyse kitų šalių.

Pietų Korėjoje nuo šios ligos iki trečiadienio mirė 11 žmonių, už užsikrėtusiųjų bendras skaičius išaugo iki 1 146. Šiuo metu jis yra didžiausias už Kinijos ribų.

Tarp naujai užsikrėtusiųjų šioje šalyje yra vienas JAV karys, priklausantis 28,35 tūkst. amerikiečių karių kontingentui, turinčiam padėti Seului apsisaugoti nuo branduolinių ginklų turinčios Šiaurės Korėjos grėsmės.

Karys iš Carrollo (Kerolo) stovyklos, esančios už 30 km į šiaurę nuo Tegu miesto, savanoriškai izoliavosi savo namuose, pranešė JAV pajėgos Pietų Korėjoje. Šiuo metu aiškinamasi, ar jis galėjo užkrėsti kitus tarnybos draugus.

Italija, pranešusi apie 10 mirčių ir daugiau kaip 300 užsikrėtimo atvejų, paskelbė judėjimo suvaržymus 11 miestų. Premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) sakė, kad šios priemonės gali būti taikomos kelias savaites.

Pekino pastangos iš pradžių buvo sutelktos į stebėseną ir kelionių šalies viduje ribojimą, bet dabar didėja susirūpinimas, kad užsienyje užsikrėtę asmenys gali pakartotinai užnešti ligą į Kiniją ir sukelti naujus protrūkius.

Nandzingo miesto tarnybos antradienį karantinavo 94 žmones, atskridusius vienu lėktuvu iš Seulo, nes trims keleiviams buvo padidėjusi temperatūra, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Šie trys keleiviai, visi – Kinijos piliečiai, atskrido į Nandzingą antradienį ryte. Karščiavimą jiems nustatė muitinės pareigūnai, įlipę į lainerį patikrinti, ar keleiviams nepasireiškia ligos simptomai, nurodė Kinijos valstybinis transliuotojas CCTV.

Ši trijulė buvo nedelsiant išsiųsta į ligoninę ir izoliuota, o 94 kiti žmonės buvo uždaryti karantine viename viešbutyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinokite

Zinokite portretas
Jau ir kvailiui aisku, kad korona virusas yra ir Lietuvoje. Sitiek lektuvu nusileide is Italijos. Tik slepiama ir dar kolkas neskelbiama apie uzsikretusius Vilniaus Santaros ir Kauno Kliniku ligoninese. Bet kodel? Ar tam kad kuo daugiau zmoniu uzsikrestu? Tylejimu korona viruso nesustabdysite.

Anonimas

Anonimas portretas
Apskritai uzdrausti skraidyti i kitas salis...

matematikas

matematikas portretas
visi skaiciai yra zenkliai sumazinti,rytdiena parodys kitus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių