A. Navalnas toliau bus gydomas taikant fizioterapiją

Rusijos opozicijos veikėjas Aleksejus Navalnas išrašytas iš Berlyno ligoninės „Charite“ pradės fizioterapijos kursą, o vėliau galbūt kreipsis į reabilitacijos centrą.

„Planai kol kas paprasti: fizioterapeutas kiekvieną dieną. Galbūt – reabilitacijos centras. Stovėti ant vienos kojos. Vėl pradėti visiškai valdyti pirštus. Išlaikyti pusiausvyrą. Įdomu, kad svajojau išmokti čiuožti vandenlente paskui katerį... ir šią vasarą išmokau. O dabar mokausi stovėti ant vienos kojos. Visokių juokingų dalykų atsirado. Pavyzdžiui, aš negaliu mesti kamuolio kaire ranka. Net sugauti galiu, o mesti – ne. Smegenys paprasčiausiai nenori daryti to judesio. Arba rašyti ranka. Iki pastarojo meto nesigaudavo eilute. Visą laiką stulpeliu pradėdavau. Žodžiu, reabilitacija“, – trečiadienį savo „Instagram“ puslapyje parašė A. Navalnas.

Jis padėkojo jį gydžiusiems gydytojams.

„Dar kartą didžiulis „ačiū“ visai klinikos „Charite“ gydytojų komandai ir asmeniškai profesoriui [Kai-Uwe] Eckardtui. Jie atliko neįtikimą darbą. Visiems jums ačiū už palaikymą“, – parašė jis.

Pasakodamas apie tai, kaip atsigavo iš komos, A. Navalnas sakė: „Pirmą kartą per 24 dienas reanimacijoje (16 iš jų komos būsenos) mane privedė prie veidrodžio. Iš veidrodžio į mane pažvelgė filmo „Žiedų valdovas“ personažas. Ir patikėkite, tai buvo visai ne elfas. Aš baisiai nusiminiau: pagalvojau, kad manęs niekada neišrašys.“

Anksčiau pranešta, kad 44 metų A. Navalnas buvo išrašytas iš Berlyno klinikos „Charite“, kur buvo gydomas 32 dienas, 24 iš jų – intensyviosios slaugos palatoje.

A. Navalnas blogai pasijuto rugpjūčio 20 dieną lėktuve, skrisdamas iš Sibiro į Maskvą. Iš pradžių jis dvi dienas praleido Rusijos ligoninėje, o vėliau buvo perkeltas į Vokietiją.

Rugsėjo 2 dieną Vokietijos pareigūnai, remdamiesi šalies kariuomenės laboratorijos išvadomis, paskelbė, kad A. Navalno organizme aptikta nuodų iš nervus paralyžiuojančių medžiagų grupės „Novičiok“ pėdsakų. Tos pačios grupės medžiaga, kaip teigia Londonas, 2018 metais Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodyti buvęs Rusijos šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė.

Prancūzija ir Švedija vėliau paskelbė, kad jų nepriklausomai atlikti testai patvirtina Vokietijos išvadas.

A. Navalno kolegos mano, jog šio uždrausto cheminio ginklo panaudojimas rodo, kad už apnuodijimą gali būti atsakinga tik Rusijos valstybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kam idomus tas Analnyj?

kažkaip keista kai

kažkaip keista kai portretas
nuo super nuodingo cheminio ginklo "novičiok" nė vienas, į kuriuos buvo pasikesinta, nemirė. Kažkas labai suinteresuotas stipriai dūmus pusti į akis.

o

o portretas
kas daugiau ir reklamuoja siuos tipus kaip navalna ciuhunovska ir kt zudjankiu statytinius kaip baidena o RTVi zydu propogandinis k stengiasi pabrezti ta demoniska sorospartija ir duoda konkretaus logisko pagrindo manyt kad tie karai teroras imigrantai vaiku grobimas ir visos blogybes tai ju darbas nes pats kaubojijankis to nesugalvotu jo visa /tiesa/ sauninke o dabartyniai laikai priklauso mastantiems kurie per bankus ir valiuta valdo silpnai mastancius ir gobsuolius to ir pakanka susidorojimui su betkuo?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių