Nepaisant lėtos vakcinacijos, Rusija tikisi iki liepos pasiekti kolektyvinį imunitetą

Nepaisant lėto vakcinacijos tempo, Rusija tikisi vasarą pasiekti kolektyvinį gyventojų imunitetą koronavirusui. Remiantis vakcinos tiekimo ir vakcinacijos planais, vadinamojo bandos imuniteto tikimasi iki liepos pabaigos, trečiadienį lankydamasis Novosibirsko mieste sakė sveikatos ministras Michailas Muraška. Jis, be to, paskelbė, kad bus didinama vakcinos gamyba, pranešė agentūra TASS.

Naujausiais Sveikatos ministerijos duomenimis, praėjusios savaitės pabaigoje nuo koronaviruso buvo paskiepyta apie 4 mln. rusų. Tai atitinka tik 2,8 proc. milžiniškos šalies gyventojų. Pagal vakcinacijos apimtis Rusija smarkiai atsilieka nuo kitų šalių.

Apklausos rodo, kad Rusijos gyventojai skeptiškai vertina vakciną nuo koronaviruso. Tik 30 proc. rusų šiuo metu pasirengę skiepytis preparatu „Sputnik V“, rodo neseniai atlikta nuomonės tyrimo centro „Levada“ apklausa. Pagrindinėmis to priežastimis nurodoma šalutinio poveikio baimė ir nebaigti klinikiniai tyrimai.

Žiniasklaida pastaruoju metu skelbė ir apie nepakankamą vakcinos kiekį bei logistikos problemas kai kuriuose regionuose.

Remiantis oficialiai statistika, nuo pandemijos pradžios virusas Rusijoje nustatytas 4 mln. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių