Pereiti į pagrindinį turinį

Neramioje Kosovo šiaurėje kilo etninių serbų susirėmimai su policija

2023-06-13 21:11
BNS inf.

Kosovo šiaurėje esančiame Mitrovicos mieste antradienį įvyko policijos ir etninių serbų susirėmimai, premjerui Albinui Kurti (Albinui Kurčiui) pristačius naują planą, kaip sumažinti jau kelias savaites šioje provincijoje tvyrančią įtampą.

Mitrovicoje neramumai įsiplieskę nuo tada, kai praėjusį mėnesį Kosovo valdžia keliose savivaldybėse, kuriose gyventojų daugumą sudaro etniniai serbai, į merų postus paskyrė albanus, taip išprovokuodamos riaušes, per kurias buvo sužeista 30 NATO taikos palaikymo pajėgų karių.

Albanų merai buvo išrinkti balandį vykusiuose rinkimuose, kuriuos etniniai serbai boikotavo.

Antradienį susirėmimai kilo po to, kai Kosovo policija suėmė įtariamą serbų sukarintos grupuotės lyderį. Anot įvykio vietoje buvusio naujienų agentūros AFP žurnalisto, vėliau policiją užpuolė akmenis mėtanti serbų minia.

Apie 100 serbų susirinkus į susirėmimą su policija, mieste pradėjo kaukti oro pavojaus sirenos.

Kosovo vidaus reikalų ministras Xhelalas Svecla (Dželalas Svečlia) sakė, kad per muštynes buvo lengvai sužeisti trys policijos pareigūnai. Jis patvirtino, kad policija taip pat suėmė asmenį, įtariamą praėjusį mėnesį surengus išpuolį prieš NATO karius.

„Kosovo policija šiandien suėmė... vieną iš nusikalstamos grupuotės „Civilinė gynyba“ lyderių ir nusikalstamų gaujų, kurios jau daugelį metų terorizuoja mūsų piliečius, lyderį“, – teigiama socialiniuose tinkluose jo paskelbtame pareiškime.

Susirėmimai įvyko tuo metu, kai A. Kurti pristatė penkių punktų planą įtampai mažinti. Į jį įtraukti nauji rinkimai ginčijamose šiaurinėse savivaldybėse ir grįžimas prie Europos Sąjungos remiamų derybų su Serbija.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų