Nigerijoje per 10 metų „Boko Haram“ smogikų aukomis tapo 35 tūkstančiai žmonių

  • Teksto dydis:

Nigerijoje per pastaruosius 10 metų teroristinės „Boko Haram“ organizacijos smogikų aukomis tapo apie 35 tūkstančius žmonių.

Kaip pranešė penktadienį Nigerijos laikraštis „Ripples Nigeria“, šie duomenys buvo paskelbti per tarptautinę civilių saugumo konferenciją, vykstančią Borno valstijos administraciniame centre Maiduguryje.

„Nuo „Boko Haram“ veiksmų labiausiai nukentėjo trys Nigerijos valstijos: Adamava, Bornas ir Jobė, - pareiškė JT koordinatorius humanitariniams klausimams Nigerijoje Edwardas Kallonas. – Iš 35 tūkstančių žuvusiųjų 14 tūkstančių buvo civiliai, daugelis kitų aukų buvo policininkai, kariškiai, saugumo tarnybų atstovai“. Pasak jo, konflikto su „Boko Haram“ zonose daugiau kaip 7 milijonai žmonių neteko pastogės ir prarado turtą, dabar jiems reikalinga skubi pagalba.

E. Kallonas pranešė, kad „Boko Haram“ struktūros tebekontroliuoja du rajonus Nigerijos šiaurės rytuose. „Šiose teritorijose gyvena daugiau kaip 1,2 milijono civilių, kurie iš esmės tapo teroristų įkaitais“, - pabrėžė jis.

Islamistinė „Boko Haram“ organizacija atsirado Nigerijos šiaurėje 2002 metais, jos istorine baze laikomas Maiduguris. Ji užsibrėžė tikslą užgrobti valdžią šioje Afrikos šalyje. Nuo 2009 metų „Boko Haram“ ėmėsi aktyvių teroristinių veiksmų. 2015 metais organizacija paskelbė prisijungusi prie „Islamo valstybės“. Tais pačiais metais Nigerijos ginkluotosios pajėgos smogė skaudų smūgį „Boko Haram“, ir nuo to laiko jos kontroliuojama teritorija nepaliaujamai traukiasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuklis

Kuklis portretas
Zodis Negerijie atitinka krasto pavadinima matyt tikrai ten aisciai gyveno kol neatsliauze juodaodziu kuklus klanas taip ir siaucia iki siu dienu tik dar ziauresnis netik zmones valgo bet dar ir saudo

Kirvis

Kirvis portretas
O, vel pabegeliai. Tokie greit integruosis... :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių