Nigerijoje ginkluotiems asmenims pagrobus 317 mokinių, pradėta gelbėjimo operacija

Nigerijos šiaurės vakaruose pradėta gelbėjimo operaciją penktadienį per vėliausią masinio pagrobimo incidentą šalyje ginkluotiems asmenims  pagrobus 317 mokinių, pranašė policija.

„Zamfaros valstijos policijos vadovybė, bendradarbiaudama su kariuomene, pradėjo bendras paieškos ir gelbėjimo operacijas, siekdama išgelbėti 317 mokinių, ginkluotų banditų pagrobtų iš Valstybinės mergaičių mokslo vidurinės mokyklos Džangebėje“, – pareiškime nurodė policijos atstovas Mohammedas Shehu (Mohamedas Šehus).

Gerai ginkluotos nusikaltėlių ir kovotojų gaujos šiaurės vakarų ir vidurio Nigerijoje pastaraisiais metais suintensyvino atakas. Per šiuos išpuolius dažnai būdavo pagrobiama žmonių, už kuriuos reikalaujama išpirkos.

Po atakos Zamfaroje vienas iš moksleivių tėvų naujienų agentūrai AFP sakė, kad apie naujausią incidentą jam buvo pranešta telefonu.

„Važiavau į Džangebę. Man paskambino ir pranešė, kad į mokyklą įsiveržė banditai, pagrobę moksleivių. Toje mokykloje – dvi mano dukterys“, – sakė Sadi Kawaye (Sadis Kavajė).

Praeitą savaitę kaimyniniame Nigeryje per nusikaltėlių ataką mokykloje buvo pagrobti 42 žmonės.

Gruodį daugiau kaip 300 berniukų buvo pagrobti iš mokyklos Kankaroje, esančioje Nigerijos prezidento Muhammadu Buhari (Muhamadaus Buhario) gimtojoje Kacinos valstijoje, kai valstybės vadovas lankėsi tame regione.

Berniukai vėliau buvo paleisti po derybų su vyriausybės pareigūnais, bet šis incidentas sukėlė pasipiktinimą pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
ginkluoti sex maniakai juos visus likviduot ir jokiu kaleimu;;

Frau

Frau portretas
O suvaziave i ES teroristai dar nepradejo vogti baltuju mergaiciu?

Kedofilija

Kedofilija portretas
Kedis turetu ka veikti su jomis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių