Norvegija nesieja paskiepytų senyvo amžiaus žmonių mirties atvejų su skiepais

Norvegija pirmadienį pranešė, kad nenustatė ryšio tarp vakcinavimo „Pfizer-BioNTech“ vakcina nuo koronavirusinės infekcijos ir paskiepytų žmonių mirčių šalyje, tačiau rekomendavo gydytojams įvertinti silpniausių pacientų sveikatos būklę prieš juos skiepijant.

Nuo vakcinavimo kampanijos pradžios gruodžio pabaigoje Norvegijoje registruoti 33 pirmąja vakcinos doze paskiepytų senyvo amžiaus žmonių mirties atvejai, skelbia visuomenės sveikatos apsaugos pareigūnai.

Iš 13 iki šiol ištirtų atvejų „visi iš jų buvo senyvo amžiaus žmonės, silpni ir sirgę sunkiomis ligomis“, nurodė Norvegijos visuomenės sveikatos instituto direktorė Camilla Stoltemberg (Kamila Stoltenberg).

„Kalbant apie priežastis, jos kol kas nenagrinėtos“, – pridūrė ji.

„Svarbu žinoti, kad kasdien Norvegijos slaugos namuose vidutiniškai miršta maždaug 45 žmonės, todėl nemanoma, kad (šis skaičius) rodo nors kiek išaugusį mirtingumą arba kad jis susijęs su vakcinomis“, – nurodė C. Stoltenberg.

Po pranešimų apie mirtis Norvegija perspėjo, kad gydytojai turėtų atskirai įvertinti kiekvieną silpnos sveikatos ar mirtina liga sergantį pacientą, ar jis turėtų būti skiepijamas, kaip tai daroma kai kuriose kitose šalyse.

„Neatmetama, kad kai kurie iš gavusių vakcinos buvo tokie silpni, kad galbūt reikėjo persvarstyti ir jų neskiepyti, nes jie taip stipriai serga, kad nuo įprasto šalutinio poveikio, kai organizmas reaguoja ir formuoja imunitetą, jų būklė gali pablogėti“, – kalbėjo instituto vadovė.

Norvegijos vaistų agentūra praėjusią savaitę nurodė, kad informacinės ribonukleino rūgšties (iRNR) metodu sukurtos vakcinos įprastas šalutinis poveikis – pakilusi temperatūra, pykinimas – „galėjo prisidėti prie kai kurių silpnų pacientų mirties“.

Virtinė šalių, įskaitant kaimyninę Daniją, Suomiją, Islandiją ir Švediją, pranešė apie skiepą gavusių pacientų mirties atvejus, tačiau tiesioginio ryšio tarp jų mirties ir skiepų nenustatyta.

Bendrovės „Pfizer“ ir  „BioNTech“ pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad „bendradarbiaudama su Norvegijos vaistų agentūra renka visą susijusią informaciją“.

Jos priminė, kad Norvegija vakcinacijos kampaniją pradėjo nuo slaugos namuose gyvenančių senyvo amžiaus žmonių, „kurių dauguma yra labai seni, serga gretutinėmis ligomis, o kai kurie – arti mirties“.

Iki šiol Norvegijoje paskiepyta daugiau kaip 48 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda JAV pakalikams

Gėda JAV pakalikams portretas
Norvegai bijo JAV, todėl slepia tiesą dėl blogos Pfazer vakcinos. Juk vasalas privalo paklusti savo šeimininkui.

Anonimas

Anonimas portretas
Tikriausiai susies su rusais ir Putinu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių