Nuo Kinijos koronaviruso jau mirė 722 žmonės

  • Teksto dydis:

Nuo Kinijos koronaviruso protrūkio pradžios iki šio šeštadienio mirė 722 žmonės, informuoja naujienų agentūra AFP.

Per parą Kinijoje nuo koronaviruso mirė 86 žmonės, tai didžiausias skaičius iki šiol. Bendras aukų skaičius priartėjo prie SARS epidemijos, kuri 2002-2003 metais nusinešė 774 gyvybes.

Naujuoju koronavirusu iki šiol apsikrėtė beveik 35 000 žmonių. Manoma, kad jis kilo Uhano turguje, kur buvo pardavinėjami laukiniai gyvūnai, ir vėliau išplito po šalį.

Dėl epidemijos Kinijos valdžia uždarė miestus su dešimtimis milijonų gyventojų. Žmonės vis labiau nepatenkinti tuo, kaip valdžia sprendžia krizę, ypač po to, kai nuo šios ligos mirė gydytojas, bandęs pranešti apie jos protrūkį.

Kinijos vicepremjerė Sun Chunlan šią savaitę lankėsi Uhane, kuriame paskelbtas karantinas, ir nurodė valdžios atstovams imtis drastiškų karo meto priemonių kovoje su koronavirusu bei mieste ieškoti žmonių su aukšta temperatūra.

Pasaulyje kylant panikai, pranešama apie 320 ligos atvejų beveik 30 užsienio šalių, o mokslininkai bando skubiai rasti ligos gydymo būdus ir vakciną nuo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Cha cha cha ....kai gyventoju 1.5 milijardo tai IDIOTAI kiek procentu tie 722 zmones.? Kapitalistai gazdina zmones kad padaryti gera bizni ant vaistu. Merlines kaukes jau kainuoja 100 kart brangiau, o kiek dar tonu ivairiu nereikalingu tableciu stumia pakele kainas10 kartu.

koronas

koronas portretas
taip legvai manes nesunaikinsit ir apsisaugosit,as atejau ilgam
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių