Nyderlanduose per dujų sprogimą daugiabutyje sužeisti devyni žmonės

  • Teksto dydis:

Hagoje per numanomą dujų sprogimą sugriuvo dalis daugiabučio ir buvo sužeisti mažiausiai devyni žmonės, įskaitant keturis ištrauktus iš nuolaužų gyventojus, sekmadienį pranešė olandų avarinės tarnybos.

Per sprogimą tankiai gyvenamame Lakvartiro priemiestyje subyrėjo dalis gyvenamojo namo fasado. Kaimynai pasakoja, kad 16 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku girdėjo garsų trinktelėjimą.

Į įvykio vietą skubiai išvyko avarinių tarnybų mašinos, virš pastato skraidė sraigtasparnis, o ugniagesiai ieškojo nukentėjusiųjų.

„Devyni žmonės buvo sužeisti, įskaitant tris žmones, ištrauktus iš nuolaužų“, – sekmadienį vakare socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Hagos priešgaisrinės apsaugos departamentas.

Po vidurnakčio departamentas pridūrė: „Iš nuolaužų ką tik buvo ištrauktas gyvas ketvirtas žmogus. Jis buvo perneštas į greitosios pagalbos automobilį“.

Nėra „jokių ženklų, kad dar kas nors būtų įstrigęs“, nurodė departamentas.

Kaip naujienų agentūrai AFP sakė 39 metų gyventojas Wiekashas Ramgolamas (Vikašas Ramgolamas) paskutinis iš po griuvėsių ištrauktas žmogus yra jo vyresnis nei 25 metų sūnėnas.

17 mln. gyventojų turintys Nyderlandai yra viena tankiausiai gyvenamų šalių pasaulyje . Itin daug gyventojų turi Amsterdamo, Hagos ir Roterdamo aglomeracija, vadinama Randstadu.

Nyderlanduose dažnai statomi sudurtiniai daugiabučiai, todėl per dujų sprogimus ir gaisrus neretai nukenčia keli gretutiniai pastatai.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių