Pereiti į pagrindinį turinį

O. Zelenska kreipiasi į prezidentų žmonas: praneškite pasauliui – tai ne karas „kažkur ten“

2022-03-03 08:44
DMN inf.

Ukrainos prezidento žmona Olena Zelenska sako iš kitų šalių pirmųjų ponių pastarosiomis dienomis sulaukianti klausimų, kaip jos gali padėti Ukrainai.

Olena Zelenska
Olena Zelenska / Scanpix nuotr.

„Mano atsakymas yra – sakykite tiesą pasauliui! Kalbėkite! Tai, kas vyksta Ukrainoje, yra ne „speciali karinė operacija“, kaip sako Putinas, o plataus masto karas, kur agresorė yra Rusijos Federacija. Kalbėkite! Ukrainos vaikai turi gyventi ir mokytis slėptuvėse, o ligoninės turi gydyti savo pacientus rūsiuose. Nepaisant Rusijos propagandistų patikinimų ir Kremliaus ruporų, Ukrainoje jau yra dešimtys civilių aukų. Agresorius to nerodo, tačiau Rusijos kariuomenės nuostoliai jau pasiekė tūkstančius gyvybių. Pasakykite rusų motinoms, kad jų sūnūs nedalyvauja karinėse pratybose – jie miršta bandydami užgrobti Ukrainą“, – socialiniame tinkle „Instagram“ rašė Ukrainos prezidento žmona.

Prašo pasaulio paramos

Pasakykite rusų motinoms, kad jų sūnūs nedalyvauja karinėse pratybose – jie miršta bandydami užgrobti Ukrainą.

O. Zelenska taip pat ragina kviesti rusus protestuoti. „Jie bijo savo vadovavimo. Tačiau jie turi suvokti, kad šis karas jiems taip pat yra pabaigos pradžia. Ir tai ne tik ekonomika. Ukraina nori taikos. Bet Ukraina ginsis ir niekada nepasiduos. Ukrainos gelbėti nereikia. Tačiau mums reikia pasaulio paramos mūsų armijai ir civiliams. Ne tik žodžiais. Skatinkite tautiečius padėti ukrainietėms ir organizuoti valstybės pagalbą. Praneškite visam pasauliui – tai ne karas „kažkur ten“. Tai karas Europoje ir prie ES sienų. Ukraina ginasi nuo jėgos, kuri rytoj gali įsiveržti į jūsų taikius miestus ir miestelius“, – tikino O. Zelenska.

 

 

Netylėkite!

„Netylėkite! Pasakykite jiems, kad Putinas grasina pradėti branduolinį karą, o jei jis tai padarys, saugios vietos pasaulyje nebebus. Jei galite suteikti humanitarinę pagalbą, praneškite man ir mes suderinsime pastangas. Mieli draugai, kartu Kijeve pradėjome unikalią bendradarbiavimo platformą – pirmųjų ponių ir ponų susitikimą. Jau tada kalbėjome apie savo balso galią ir įtaką. Šiandien prašau jūsų naudoti šį balsą, kad kalbėtumėte tiesą. Negana to, šiandien (trečiadienį, – red. past.) Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdenė ir Latvijos pirmoji ponia Andra Levite ragino paremti Ukrainą, už ką esu be galo dėkinga. Kviečiame prisijungti prie jų pastangų“, – įrašą socialiniame tinkle baigė O. Zelenska.

Daugiau naujienų