Okupantai į nelaisvę Ukrainoje pasiduoda grupėmis: vadai mus metė kaip šiukšles

  • Teksto dydis:

Rusijos propagandistams vis sunkiau skelbti geras žinias iš karo fronto, praneša LNK.

Besiginanti Ukraina sėkmingai smūgiavo okupantams: bombardavo vadavietes, priešlėktuvinės gynybos sistemas, šalies pietuose sunaikino dar ir šaudmenų sandėlį.

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas vardijo, kiek naujai mobilizuotųjų jau permesti kovoti į Ukrainą.

„Apie 50 tūkstančių yra koviniuose padaliniuose, o likę dar nedalyvauja karo veiksmuose, tad specialiosios operacijos zonoje jų yra iki 80 tūkstančių“, – sakė V. Putinas.

O Ukraina rodo, kaip tie mobilizuotieji jau pasiduoda ištisomis grupėmis. Štai Luhansko srityje per 20 karių iš Maskvos ir jos regiono pripažino, jog ryšio su vadais nėra jokio, o patys okupantai fronte šaudo į savus.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Mes iš devintojo pulko. Vadai mus metė kaip šiukšles. Tris paras nieko nevalgėme, negėrėme, o dar ir apkasuose šlapia, – sakė Rusijos karys. – Savi šaudo į savus. Apkasuose sėdėjome tris paras, ir į mus kalė saviškiai.“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis priminė Maskvai, jog melo kojos trumpos, meluoti Rusijos valdžiai darosi vis sunkiau, kai viešumon kyla okupantų jūrų pėstininkų skundai apie milžiniškas netektis.

Savi šaudo į savus. Apkasuose sėdėjome tris paras, ir į mus kalė saviškiai.

„Kai kurie  kariai pagaliau pagalvojo apie tai, kas vyksta. Jie pasiskundė savo regiono Primorės krašto gubernatoriui dėl milžiniškų nuostolių. Nuo mirties galima pabėgti ne skundžiantis pataikūnams, o reiškiant nuomonę, ir ne „Telegram“ kanale, o viešai ­ – ne skundais, o protestais, ne kur nors po antklode, o gatvėje prieš tuos, kurie yra Maskvoje. Arba pasiduokite į ukrainiečių nelaisvę, taip irgi galima išgyventi“, ­ – sakė V. Zelenskis.

Karo epicentru išlieka Donbasas, ypač Bachmuto ir Avdijivkos sritys. Iš pavojingiausios zonos, be komunikacijų likusio namo, ukrainiečių policija evakavo šeimą, kurioje dalis senolių yra jau nevaikštantys.

Paklausus, ar kur nors toliau kelsis, senoliai sakė nežinantys.

Karo aidas ritasi iki pat Rusijos. Sankt Peterburgo gyventojus panikuoti privertė įjungtos oro pavojaus sirenos. Nors tai buvo patikra, bet rusai sako, jog taip garsiai jos dar niekada negaudė.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasRusijaLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių