Pamaldos Šri Lankos bažnyčiose atidėtos dėl naujų teroro aktų grėsmės

Šri Lankos katalikų bažnyčia pakeitė neseniai priimtą savo sprendimą nuo gegužės 5 d. atnaujinti sekmadienines pamaldas kai kuriose bažnyčiose, kadangi teroro pavojaus lygis šalyje tebėra aukštas.

Tai ketvirtadienį pranešė interneto leidinys „Ada Derana“, remdamasis oficialiu Kolombo arkivyskupijos atstovu Edmundu Tillakaratne.

Kada bus atnaujintos pamaldos, nepatikslinama.

Antradienį Kolombo arkivyskupas kardinolas Malcolmas Ranjithas paskelbė, kad po serijos teroro aktų šalyje sekmadieninės mišios kai kuriose bažnyčiose bus pradėtos aukoti nuo gegužės 5 d. Jis taip pat pranešė, kad nuo šiol dėl saugumo tikintiesiems nebus leidžiama įsinešti į maldos namus krepšių. Be to, pasak kardinolo, prie bažnyčių bus įsteigti specialūs „budrumo komitetai“, kurių nariai stebės su saugumu susijusią situaciją. Parapijoms nepriklausantys lankytojai įeidami į bažnyčias turės parodyti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus.

Balandžio 21 d. Šri Lankoje buvo įvykdyta didžiausia šalies istorijoje serija teroro aktų. Kolombe, Negombe ir Batikalojoje iš viso nugriaudėjo aštuoni sprogimai, daugiausia - katalikų bažnyčiose per Velykų pamaldas ir viešbučiuose. Buvo pranešta apie 359 aukas, bet vėliau paaiškėjo, kad medikai per klaidą padidino jų skaičių. Naujausiais duomenimis, teroro aktai pareikalavo maždaug 250 žmonių gyvybių.

Atsakomybę už išpuolius prisiėmė teroristinė „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė. Šri Lankos pareigūnų duomenimis, šalies teritorijoje veikia apie 130-140 šios organizacijos narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių