Pareigūnai: rusams apšaudant Chersono sritį žuvo trys žmonės

Per Rusijos smūgį pietiniame Ukrainos Chersono mieste šeštadienį žuvo trys žmonės ir dar du buvo sužeisti, pranešė valdžios pareigūnai.

„Rusijos teroristai vėl apšaudo Chersoną“, – per susirašinėjimo programėlę „Telegram“ pranešė Ukrainos prezidento biuro vadovas Andrijus Jermakas.

Jis paskelbė nuotrauką, kurioje matyti ugniagesiai prie apdegusio automobilio.

Chersono regiono karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas teigė, kad žmonės nukentėjo, kai į automobilį pataikė sviedinys ir jis užsidegė.

Šis smūgis buvo surengtas praėjus dviem dienoms po to, kai dėl Rusijos artilerijos ugnies Chersone, Ukrainos prezidentūros duomenimis, taip pat žuvo trys žmonės.

Chersonas yra vieno iš keturių regionų – kartu su Donecko, Luhansko ir Zaporižios regionais –, kuriuos Rusija teigia aneksavusi, bet visiškai nekontroliuoja, sostinė.

Nepaisant to, kad Rusija praėjusių metų pabaigoje pasitraukė iš Chersono miesto, Maskvos kariuomenė jį nuolat puldinėja.

Per apšaudymą buvo apgadinti keli automobiliai.

53 metų Halyna Kolisnyk pasakojo, kad rusai smogė, kai ji buvo parduotuvėje.

„Kai įėjome, po penkių minučių įvyko ši tragedija, – sakė ji naujienų agentūrai AFP. – Prasidėjo sprogimai, nukentėjo mūsų automobilis... Tai siaubinga.“


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeChersonasapšaudymasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių