Paryžiuje kalėti iki gyvos galvos nuteistas susprogdinęs Sinagogą asmuo

Paryžiaus teismas penktadienį už akių nuteisė Libano ir Kanados pilietį Hassaną Diabą (Hasaną Diabą) kalėti iki gyvos galvos už 1980 metais įvykdytą sinagogos sprogdinimą, per kurį žuvo keturi žmonės.

Teismas atsižvelgė į prokurorų prašymą skirti didžiausią įmanomą bausmę 69-erių H. Diabui, kuris šiuo metu yra Kanados universiteto profesorius.

Prokurorai apibendrindami teigė, kad nėra jokių abejonių, jog H. Diabas, vienintelis įtariamasis, yra atsakingas už šį išpuolį.

Ankstų 1980 metų spalio 3-osios vakarą sprogmenys, pritvirtinti prie motociklo, sprogo netoli sinagogos Koperniko gatvėje prašmatniame 16-ajame Paryžiaus rajone. Žuvo motociklu važiavęs studentas, vairuotojas, Izraelio žurnalistas ir prižiūrėtojas.

Per sprogimą buvo sužeisti 46 žmonės.

Tai buvo pirmas mirtinas išpuolis prieš žydų objektą Prancūzijos teritorijoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Nė viena organizacija neprisiėmė atsakomybės, tačiau policija įtarė nuo Palestinos išlaisvinimo liaudies fronto atskilusią grupuotę.

1999 metais Prancūzijos žvalgyba apkaltino sociologijos profesorių H. Diabą, pagaminus 10 kg sveriančią bombą.

Jie atkreipė dėmesį į H. Diabo panašumą, remdamiesi tuo metu policijos nubraižytais eskizais ir rašysenos analize. Visa tai, pasak jų, patvirtino, kad jis yra įtariamasis.

Jie taip pat pateikė pagrindinį įkaltį prieš jį – 1981 metais Romoje paimtą jo vardu išduotą pasą su įvažiavimo ir išvažiavimo spaudais iš Ispanijos, kur, kaip manoma, buvo suplanuotas išpuolis.

2014 metais Kanada Prancūzijos pareigūnų prašymu išdavė H. Diabą.

Tačiau tyrimo teisėjams nepavyko įtikinamai įrodyti jo kaltės, todėl 2018 metais H. Diabas buvo paleistas ir iš Prancūzijos į Kanadą išvyko kaip laisvas žmogus.

Po trejų metų Prancūzijos teismas panaikino ankstesnį sprendimą ir nurodė, kad H. Diabas vis dėlto turi būti teisiamas dėl kaltinimų nužudymu, pasikėsinimu nužudyti ir turto sunaikinimu, susijusiu su teroristine veikla.

Prancūzijos pareigūnai neišdavė naujo tarptautinio H. Diabo arešto orderio, leisdami jam pačiam nuspręsti, ar dalyvauti teismo procese, ar ne.

Priėmus apkaltinamąjį nuosprendį H. Diabui vėl išduotas arešto orderis, o tai gali padidinti diplomatinę įtampą tarp Prancūzijos ir Kanados, nes pirmoji jo ekstradicija užtruko šešerius metus.

Kai kurių žydų maldininkų, buvusių sinagogoje sprogimo metu, advokatas Davidas Pere (Deividas Perė) sakė, kad jo klientai „nesiekia keršto ir nereikalauja kaltininko galvos, kurią būtų galima pasmeigti ant kuolo... jie tik nori, kad būtų įvykdytas teisingumas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykštynės žydai, manau viena diena vėl koks hitleris atsiras kuris pastatys šituos išsišokėlius į vieta.

nuo

nuo portretas
kada zydai lietuvoje igijo tokia saikos prasme kad pradejo masiskai blokuot kom gal palikyt musu tevyne ir jei norite pestis varot i savo tevyne galesit su palestyna pestis o mes ramus ir jus musu daugiau nepesiosyt z=0

Žiūrėk, žydų įkurtą organizaciją KGB lietuviai turi maitinti

Žiūrėk, žydų įkurtą organizaciją KGB lietuviai turi maitinti portretas
Labai gerai dirbo, todėl šitie žydai slapta maitinsis iš Lietuvos biudžeto 75 metus. Kasdien už žydus meldžias visos Lietuvos bažnyčios, triskart!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių