Paryžiuje – protestas prieš policijos smurtą ir rasizmą

Prancūzijos sostinėje Paryžiuje antradienį tūkstančiai žmonių susirinko protestuoti prieš policijos naudojamą smurtą ir rasizmą, nepaisydami draudimo rengti demonstracijas koronaviruso pandemijos metu, skelbia BBC.

Tūkstančiai žmonių susirinko protestuoti dėl juodaodžio vyro Adamo Traore mirties policininkų rankose 2016 metais, įkvėpti pastarąją savaitę JAV apėmusių protestų dėl juodaodžio George’o Floydo mirties jį areštavusių policininkų rankose.

Žmonės susirinko parodyti solidarumą su protestuotojais JAV, smerkdami G. Floydo ir A. Treore nužudymus.

Prancūzijos pilietis A. Traore mirė netrukus po jo sulaikymo. Vyro šeimos teigimu, Adamas mirė dėl uždusimo per sulaikymą, o jo paskutiniai žodžiai buvo tokie patys, kaip G. Floydo: „Negaliu kvėpuoti.“ Jam tebuvo 24 metai.

Tyrimas dėl A. Traore mirties tebevyksta dėl viena kitai prieštaraujančių medicinos ataskaitų, nors po jo mirties praėjo jau ketveri metai. Oficialios ataskaitos rodo, kad A. Traore mirė dėl širdies funkcionavimo sutrikimo.

Per protestus Paryžiuje kilo susirėmimų tarp policijos ir demonstrantų. Protestas iš pradžių buvo taikus, bet vėliau prasiveržė smurtas. Demonstrantai svaidė į policininkus akmenis, o policija panaudojo ašarines dujas.

Demonstracijos vyko ir kituose Prancūzijos miestuose – Marselyje, Lione ir Lilyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Privaziuoja papuasu, paskui protestuoja baidykles.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių