Pasaulyje mirties nuo koronaviruso atvejų skaičius viršijo 4 tūkst.

Pasaulyje mirties nuo koronaviruso atvejų skaičius antradienį viršijo 4 tūkst., rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys, Kinijai pranešus apie 17 naujų mirties atvejų.

Į daugiau kaip 100 valstybių ir teritorijų išplitęs naujasis virusas jau nusinešė 4 011 gyvybių. Užsikrėtimo atvejų yra daugiau kaip 110 tūkstančių.

Epidemija visame pasaulyje sutrikdė keliones ir privertė atšaukti įvairiausius renginius, nuo konferencijų iki sporto varžybų.

Tačiau Kinijoje naujų užsikrėtimo atvejų skaičius pastarosiomis savaitėmis nuolat mažėjo ir tai rodytų, kad beprecedentės šioje šalyje taikomos priemonės tikriausiai veikia.

Antradienį Kinija pranešė tik apie 19 naujų užsikrėtimo atvejų – tai mažiausias skaičius nuo sausio 21-osios, kai vyriausybė pradėjo juos skaičiuoti, nurodė Nacionalinė sveikatos komisija.

17 naujų užsikrėtimo atvejų užregistruota viruso epicentre – Uhano mieste centrinėje Hubėjaus provincijoje. Du atvejai yra susiję su žmonėmis, atvykusiais iš užsienio.

Tai reiškia, kad kituose Kinijos regionuose nebuvo užsikrėtimo tarp vietos žmonių atvejų.

Visi 17 naujų mirties atvejų užregistruoti centrinėje Hubėjaus provincijoje, įskaitant 16 atvejų Uhane. Tai mažiausias per parą užregistruojamų mirties atvejų skaičius nuo sausio pabaigos.

Bendras mirties atvejų visoje šalyje skaičius padidėjo iki 3 136.

Užsikrėtimo atvejų skaičius Kinijoje šiuo metu viršija 80 750. Stabdydama viruso plitimą šalis taiko beprecedentes karantino priemones.

Tačiau didėja nuogąstavimai, kad daugėjant atvejų užsienyje, Kinijos pažangą kovoje su virusu gali pakirsti iš kitų valstybių atvykstantys užsikrėtę asmenys.

Kol kas Kinijoje yra 69 su atvykėliais susiję užsikrėtimo atvejai, nurodo kinų sveikatos apsaugos pareigūnai.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pirmadienį paskelbė, kad daugiau kaip 70 proc. Kinijoje užsikrėtusių asmenų jau pasveiko ir kad šalis pradeda „kontroliuoti savo epidemiją“.

Be to, pastarosiomis dienomis pasirodė pirmųjų ženklų, kad kai kurios priemonės žmonių judėjimui ir susibūrimams riboti netrukus gali būti atšauktos. Kai kuriuose regionuose vėl atidarytos mokyklos arba paskelbta, kada jos vėl pradės dirbti.

Dauguma iš 16 Uhane veikusių laikinų ligoninių jau uždarytos, o paskutinės dvi turėtų būti uždarytos antradienį.

Tuo tarpu Šanchajaus pramogų parkas „Shanghai Disney“ paskelbė, kad siekdamas palaipsniui vėl pradėti dirbti atidaro savo parduotuvių ir pramogų zoną „Disneytown“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano nuomone

Mano nuomone portretas
Už kiekvieną 4000 žmonių prarasta gyvybes turi atsakyti TIE, kurie sukūrė šį virusą ir kurie jį paleido, jie turi būti baudžiami mirtimi. O tuos, kurie meluoja, kad virusą išplatino kažkokie mistiniai gyvūnai ar vabalai, išplakti bizūnais viešai. Nei vienas virusas neatsiranda be blogų žmonių pagalbos, todėl būtina bausti tokius eksperimentatorius visu griežtumu. O jei žmonių kai kuriose valstybėse per daug, tegul jiems sukuria ypatingas apsaugos priemones, o ne trūčina visą pasaulį epidemijomis, ypač mažas valstybes, kurios ir taip baigia išnykti.

Tuo metu

Tuo metu portretas
Už kampo tyliai ruko Ispaniškas Gripas.

Anonimas

Anonimas portretas
Kazin kiek Izraelyje serganciu?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių