Pašiepė naujas ES sankcijas Rusijai: tai – juokinga, oligarchai jų net nepajus

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento narys, buvęs Belgijos ministras pirmininkas Guy Verhofstadtas pareikalavo, kad Europos Vadovų Taryba nustatytų griežčiausias įmanomas sankcijas Rusijai ir sustabdytų V. Putino karo nusikaltimus. Jis paaiškino, kodėl dabartinės priemonės neveikia, praneša express.co.uk.

G. Verhofstadtas pasmerkė dabartines Europos Sąjungos (ES) sankcijas pavadindamas jas nekompetentingomis nes progresyvūs sankcijų paketai prieš autokratus neveikia.

„Tai veikia ten, kur yra demokratija ir viešoji nuomonė. Rusijoje nebėra tikros viešosios nuomonės“, – aiškino Europos Parlamento narys.

Jis sukritikavo ir naujas ES sankcijas Rusijai prekybos srityje, pabrėždamas, kad neveikia ir jos, nepaisant to, kad ES įvedė penktąjį sankcijų paketą, apimantį Rusijos anglies importo apribojimus ir kai kurių Rusijos bankų pašalinimą iš „Swift“.

„Juokinga – anglis sudaro tik 3 procentus importo importo iš Rusijos“, – tvirtino europarlamentaras pridurdamas, kad tam tikrų Rusijos bankų pašalinimas iš pasaulinio bankų tinklo „Swift“ vis dar neapima daugiau nei 50 procentų finansinių agresoriaus šalies institucijų.

Kaip skelbia express.co.uk, G. Verhofstadto teigimu, naujausių sankcijų Rusijos oligarchai nė nepajus, nes dėl jų jie praras tik mažą dalį savo pinigų.

„Reikia kovoti su 6 tūkstančiais žmonių, kurie dirba su Vladimiru Putinu. Laikas pakeisti savo strategiją. Kitaip karas tęsis ir Ukrainoje žus dar daugiau žmonių“, – ES reikalavo G. Verhofstadtas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojesankcijos RusijaiES sankcijospašaipa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių