Pernai per ginkluotus konfliktus žuvo ar buvo sužeista daugiau kaip 12 tūkst. vaikų

Praėjusiais metais per ginkluotus konfliktus žuvo ar buvo sužeista rekordiškai daug vaikų – daugiau kaip 12 tūkst., nurodoma naujoje Jungtinių Tautų (JT) ataskaitoje, informuoja agentūra AP.

Pagal vaikų aukų skaičių, pirmos vietos tenka Afganistanui, Sirijai, Jemenui.

Mirtys ir sužalojimai patenka tarp daugiau kaip 24 tūkst. „sunkių nusikaltimų“ vaikų atžvilgiu, įskaitant vaikų verbavimą, seksualinį smurtą, pagrobimus ir atakas prieš mokyklas ir ligonines.

Afganistanas yra sąrašo viršuje. Afganistane 2018 metais vaikai sudarė 28 proc. visų civilių aukų – vaikų aukų skaičius pernai siekė 3 062. Tuo metu Sirijoje antskrydžiai, statininės bombos ir kasetiniai ginklai pražudė ir sužeidė 1 854 vaikus. Jemene – vaikų aukų skaičius siekė 1 689.

Pasak JT, Izraelio ir Palestinos konfliktas pernai pareikalavo didžiausio skaičiaus nuo 2014 metų palestiniečių vaikų aukų. 2018 metais 59 palestiniečiai vaikai žuvo ir 2 756 buvo sužeisti.

Remiantis JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso kasmetine ataskaita Saugumo Tarybai, ginkluotų grupuočių pažeidimai išlieka pastovūs, tačiau pastebimas nerimą keliantis vyriausybių ir tarptautinių pajėgų padarytų pažeidimų skaičiaus didėjimas, lyginant su 2017 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip  portretas
javsionistai ir kt imperiju polit galvazudziai naikina zmonija pradedant nuo silpniausiu....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių