Po išpuolio prieš sporto komentatoriaus šeimą JK svarsto griežtinti įstatymus dėl arbaletų

  • Teksto dydis:

Jungtinė Karalystė ketina sugriežtinti arbaletų naudojimą reglamentuojančius įstatymus po incidento, kai šiuo šaunamuoju ginklu buvo nužudytos britų transliuotojo BBC radijo sporto komentatoriaus žmona ir dvi dukterys.

Ketvirtadienį įtariamasis gydomas ligoninėje. Jis buvo rastas sužeistas kapinėse maždaug už 22 km nuo nusikaltimo vietos.

Policija įtariamojo Kyle'o Cliffordo ieškojo beveik parą. K. Cliffordas įtariamas 61 metų Carol Hunt ir jos dukterų 28 metų Hannah bei 25 metų Louise nužudymu jų namuose Bušyje, esančiame Londono šiaurės vakaruose.

Po intensyvių paieškų Londono priemiesčiuose 26-erių K. Cliffordas trečiadienį buvo rastas šiauriniame Enfildo rajone, netoli savo namų.

Policijos pareigūnai nepatikslino, ar įtariamasis buvo sužeistas, tačiau pabrėžė, kad į jį nebuvo šaudoma.

Policija kol kas nenurodė, kaip K. Cliffordas susijęs su aukomis, tačiau pareigūnai mano, kad išpuolis buvo tikslingas.

JK žiniasklaidos duomenimis, įtariamasis buvo vienos iš aukų draugas.

BBC patvirtino, kad aukomis tapo sporto komentatoriaus Johno Hunto šeima.

JK norint turėti arbaletą nereikia specialios licencijos, tačiau be pateisinamos priežasties jo nešiotis neleidžiama.

Praėjusią savaitę darbą pradėjusi naujoji leiboristų vyriausybė pareiškė, kad skubiai svarstys, ar sugriežtinti arbaletų laikymo kontrolę.

JK saugumo ministras Danas Jarvisas nurodė, kad vidaus reikalų ministrė Yvette Cooper išnagrinės tyrimo dėl šio incidento išvadas ir pateiks nuomonę, ar tikslinga griežtinti tvarką dėl arbaletų.

Pastaraisiais metais arbaletas buvo panaudotas keliuose didelio atgarsio sulaukusiuose nusikaltimuose.

2021 metų gruodžio mėnesį užpuolikas su užtaisytu arbaletu įžengė į Vindzoro pilį, siekdamas nužudyti tuometinę karalienę  Elžbietą II. Jaswantas Singhas Chailas pripažino savo kaltę ir buvo nuteistas kalėti devynerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių