Policija atrado 2017-aisias Londone pagrobtas itin vertingas knygas

  • Teksto dydis:

Rumunijoje policija atrado apie 200 retų ir vertingų knygų, pavogtų per sudėtingą sandėlio apiplėšimą Londone 2017-aisias, pranešė Europos teisinio bendradarbiavimo institucija „Eurojust“.

Pavogtos knygos, tarp kurių – Galileo Galilei (Galilėjo Galilėjaus) ir Isaaco Newtono (Izaoko Niutono) darbų pirmieji leidimai, aptiktos slėptuvėje, įrengtoje po namu Rumunijos kaimiškoje vietovėje.

Londono miesto policijos pranešime nurodoma, kad atrastų knygų vertė siekia daugiau nei 2,5 mln. svarų sterlingų (per 2,7 mln. eurų).

„Šios knygos yra nepaprastai vertingos, bet dar svarbiau – jos nepakeičiamos ir labai svarbios tarptautiniam kultūros paveldui“, – pabrėžė detektyvas inspektorius Andy Durhamas (Endis Daremas).

Knygos buvo pavogtos per sandėlio apiplėšimą Vakarų Londone. Pasak policijos, įsilaužėliai per skyles stoge virvėmis nusileido į pastatą nepastebėti judesio detektorių, sukrovė knygas į 16 didelių maišų ir tuo pačiu keliu paspruko.

Bendro Londono ir Rumunijos policijos bei Italijos karabinierių tyrimo metu nustatyta, kad visoje Didžiojoje Britanijoje buvo įvykdyta 11 panašių įsilaužimų. Tyrimą rėmė „Eurojust“ ir ES policijos agentūra Europolas.

Pasak Skotland Jardo, už šiuos nusikaltimus atsakinga viena iš Rumunijos organizuotų nusikaltėlių gaujų.

Tyrimo metu 2019 m. birželį visose trijose šalyse buvo vykdomos kratos ir suimta 13 įtariamųjų, kuriems Jungtinėje Karalystėje buvo pateikti kaltinimai dalyvavimu įsilaužimuose.

Anot policijos, 12 įtariamųjų prisipažino įvykdę nusikaltimus, jiems šį mėnesį bus pradėtos skirti bausmės, o 13-asis turėtų stoti prieš teismą kitų metų kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kroksul

Kroksul portretas
matyt tas siknoj sleptas dbr laikytas lauk traukia
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių