Policija: įtariamas žudikas prisipažino užpuolęs Sh. Abe

Japonijos policija penktadienį įvardijo bedarbį 41 metų Tetsuya Yamagami (Tecują Jamagamį) kaip asmenį, įtariamą nužudžius buvusį ministrą pirmininką Shinzo Abe (Šindzą Abę).

Įtariamas buvusio Japonijos premjero Shinzo Abe (Šindzo Abės) žudikas prisipažino, kad taikėsi į jį, ir sakė, kad pyko ant organizacijos, su kuria siejo šį politiką, penktadienį pranešė policija.

Vakarinio Naros regiono, kur įvykdyta žmogžudystė, policijos aukšto rango pareigūnai įvardijo bedarbį 41 metų Tetsuya Yamagami (Tecują Jamagamį) kaip asmenį, įtariamą nužudžius buvusį ministrą pirmininką.

Pareigūnams tas vyras sakė, kad panaudojo savadarbį pistoletą.

„Taip teigia įtariamasis, o mes nustatėme, kad (ginklas) iš pažiūros yra savadarbis, nors šiuo metu vyksta analizė“, – žurnalistams sakė vienas policijos pareigūnas.

Policija atsisakė pateikti detalių apie įtariamojo paminėtą organizaciją ir nurodė, kad tyrimas tęsiamas, tačiau kelios japonų žiniasklaidos priemonės pranešė, kad tai kažkokia religinė grupė.

T. Yamagami žmogžudystės vietoje buvo nufotografuotas laikantis nemažą juodą daiktą, regis, su dviem vamzdžiais.

Pareigūnai po 17 valandos pradėjo kratą įtariamojo namuose ir paėmė „kelis savadarbius, į šautuvus panašius daiktus“.

Įtariamasis, kuris su pareigūnais kalbėjosi „dalykiškai“, papasakojo trejus metus nuo 2002-ųjų dirbęs Japonijos jūrų savigynos pajėgoms, bet šios detalės taip pat dar tikrinamos.

T. Yamagami taip pat sakė policijai apie Sh. Abe vizitą sužinojęs internete.

Pareigūnai nurodė tiriantys, ar per kampanijos renginį, kur penktadienį ryte nužudytas Sh. Abe, būta kokių nors saugumo problemų.

„Imsimės atitinkamų priemonių, jei bus aptikta problemų“, – sakoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Į \\\\\.../////

Į   \\\\\...///// portretas
Lietuvą jį atkomandiruot,"darbo" netūks.

Faktas

Faktas portretas
Dėl to Putinas ir apsigyveno bunkeryje, kad jo niekas nenušautų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių