Potvynių nuniokotoje pietryčių Prancūzijoje rasti dar trys žuvusieji

Pietryčių Prancūzijoje gelbėtojai rado dar trijų aukų kūnus po praeitą savaitgalį šį regioną nuniokojusių audrų, liūčių ir potvynių.

Tačiau paieškos tęsiamos ir neatmetama, kad aukų skaičius gali padidėti.

Iki šiol Prancūzijoje patvirtinta keturių, o Italijoje – dviejų žmonių žūtis. Be to, italų pareigūnai aiškinasi, ar dar vienas vyras, rastas negyvas netoli sienos su Prancūzija, irgi tapo potvynių auka.

Šimtai žmonių buvo evakuoti, po smarkių liūčių upėms virtus šėlstančio vandens srautais, šlavusiais automobilius, namus ir tiltus Prancūzijos Alpėse į šiaurę nuo Nicos.

Pasak tarnybų, pirmadienį tebebuvo ieškoma aštuonių žmonių. Daugelis jų buvo paskutinį kartą matyti nešami potvynių srautų. Su dar 13 žmonių nepavyksta susisiekti nuo penktadienio.

„Praradau viską. Mano 25 metrų ilgio namas buvo prarytas Veziubi upės“, – skundėsi 63 metų Alainas Brucy (Alenas Briusi), į Prancūzijos miestelį Rokebiljerą, esantį netoli sienos su Italija, atvykus sunkvežimiams, atgabenusiems geriamojo vandens, maisto kūdikiams, tualetinio popieriaus ir kitų reikalingiausių atsargų.

„Mėginam susitvarkyti, organizuotis... bet kyla klausimas, kaip tai padarysime ir kiek laiko tai truks“, – sakė miestelio mero pavaduotoja, 74 metų Jacqueline Cornillon (Žaklin Kornijon).

„Prioritetas – evakuoti norinčius palikti šią karo zoną, kurioje jie gyveno pastarąsias dvi dienas“, – naujienų agentūrai AFP sakė vyriausybės vyriausiasis atstovas regione Bernard'as Gonzalezas (Bernaras Gonzalezas). Pasak jo, kai kurios vietovės atrodo, tarsi būtų „subombarduotos“.

Iki šiol sraigtasparniai evakavo apie 400 žmonių, nurodė pareigūnas.

Pasak B. Gonzalezo, keturi kūnai, sekmadienį rasti viename Italijos Ligūrijos regiono paplūdimyje, tikriausiai buvo išplauti iš potvynių apsemtų kapinių.

„Tai yra ne nauji žuvusieji... o seni lavonai“, – aiškino jis.

Regione buvo paskelbta gaivalinės nelaimės padėtis. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ketina ten apsilankyti vėliau šią savaitę.

Italijos meteorologas Luca Mercalli (Luka Merkalis) pirmadienį sakė dienraščiui „Fatto Quotidiano“, kad Limone Pjemontės regione ir Rojos slėnyje „per mažiau kaip parą iškrito apie 600 milimetrų lietaus – pusė vidurinės metinės kritulių normos vos per vieną dieną“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių