Prancūzija perspėja savo piliečius, kad grėsmė jiems kyla visame pasaulyje

Po trijų žmonių gyvybes nusinešusio islamistinio išpuolio Nicoje Prancūzija įspėjo savo piliečius visame pasaulyje dėl atakų. „Grėsmė yra visur“, - penktadienį po saugumo kabineto posėdžio, kuriam vadovavo prezidentas Emmanuelis Macronas, sakė užsienio reikalų ministras Yvesas Le Drianas.

Prieš Nicos išpuolį musulmoniškose šalyse būta protestų prieš Prancūziją ir grasinimų šaliai.

„Žingsnis nuo virtualios neapykantos iki tikro smurto yra mažas“, - kalbėjo Y. Le Drianas. Paryžius nurodė diplomatinėms atstovybėms užsienyje sustiprinti saugumo priemones. Buvęs Malaizijos premjeras Mahatiras Mohamadas ketvirtadienį pareiškė, kad legitimu yra „nužudyti milijonus prancūzų“.

Jis tai argumentavo prancūzų vykdytomis „žudynėmis“ kolonizacijos metais. Spaudžiant Prancūzijos vyriausybei, „Twitter“ tinklas ištrynė M. Mohamado žinutę.

Pačioje Prancūzijoje ypač bus saugomos mokyklos ir bažnyčios, po krizinio posėdžio sakė gynybos ministrė Florence Parly. Tam, Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, mobilizuota 3 500 rezervo policininkų.

Vien tik Nicoje papildomai patruliuos 120 policininkų. E. Macronas jau prieš tai paskelbė, kad kariuomenės antiteroristinis dalinys didinamas nuo 3 000 iki 7 000 žmonių. Visoje Prancūzijoje po ketvirtadienį Nicoje įvykdyto išpuolio galioja aukščiausias teroro laipsnis.


Šiame straipsnyje: Prancūzijaterorizmasislamizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prancūzišką glušą ir bažnyčioj muša. Dar ne vienam debilui nupjaus galvą...

Anonimas

Anonimas portretas
Puiku. Demokratija tyliai ir realiai GRYZO i py,d.e.r.a.s.i.ne Prancuzija ir Jevrokolchoza. Cha cha cha ....... gerai darot dolbajobai Briuselio. Priveze banditu is islamo saliu ir Afrikos ir apsimeta slangom ir vis vapsi apie tolerastija, liberastija ir pasvinkusia demokratija.

o

o portretas
kas kaltas je i ne valdzia pritarianti kariniams veiksma ms ir patycioms kuriu pagrindu zusta niekuo nekalti zmones o prie to prisidejo merkel prisileidusi su putino pritarimu imigrantu /teroristu/ is turkijos iskur ir sklinda vis as blogis?...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių