Prancūzija skyrė „Apple“ rekordinę 1,1 mlrd. eurų baudą

Prancūzijos konkurencijos tarnyba skyrė rekordinę 1,1 mlrd. eurų baudą JAV technologijų milžinei „Apple“ už konkurencijos įstatymų pažeidimus nepriklausomų platintojų atžvilgiu.

Konkurencijos tarnybos teigimu, „Apple“ trukdė nepriklausomiems bendrovės gaminių platintojams Prancūzijoje konkuruoti dėl kainos ir piktnaudžiavo savo ekonominiais pajėgumais.

Tarnybos vadovė Isabelle de Silva tikino, kad buvo skirta „didžiausia bauda įmonei“. Be „Apple“, iš viso 140 mln. eurų baudos skirtos ir dviem bendrovėms, parduodančioms „Apple“ gaminius Prancūzijoje.

Byla buvo pradėtas 2012 m., kai vienas iš nepriklausomų „Apple“ gaminių platintojų pasiskundė dėl konkurencijos taisyklių pažeidimų.

Konkurencijos tarnyba aptiko tris pažeidimus, dėl kurių skirtos baudos.

Pirmiausia, „Apple“ ir dvi jos gaminius platinančios bendrovės sutarė nekonkuruoti. Tuo pačiu nepriklausomi platintojai „negalėjo skelbti akcijų ar mažinti kainų, dėl to kainos vartotojams susivienodino“, teigė I. de Silva.

„Galų gale, „Apple“ piktnaudžiavo gaminių platintojų priklausomybę nuo bendrovės ir jiems kėlė nesąžiningas sąlygas, kurios buvo prastesnės nei su „Apple“ susijusiems platintojams keliamos sąlygos“, – pridūrė I. de Silva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
ŠAUNUOLIAI , KAD IŠDRĮSO PASIPRIEŠINTI AMERIKONAMS , O TAI JIE LABAI SUNAGLĖJO .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių