Prancūzijoje dėl sausros ir karščių vėl įsiplieskė didžiulis miško gaisras

Pietvakarių Prancūzijoje gaisras, sunaikinęs tūkstančius hektarų sauso miško, vėl įsiplieskė dėl didelės sausros ir naujausios vasaros karščių bangos, trečiadienį pranešė pareigūnai.

„Nuo antradienio popietės per vadinamąjį Landiraso gaisrą išdegė dar 6 tūkst. ha pušyno, todėl teko evakuoti apie 3 800 žmonių“, – sakoma Žirondos regiono pareigūnų pranešime.

Pasak prefektūros, „gaisras yra itin smarkus ir išplito į piečiau esantį Landų departamentą“, kur yra regioninis parkas „Landes de Gascogne“.

Pakrantės vietovėje, į kurią vasarą plūsta didžiulės turistų minios, niekas nenukentėjo, tačiau netoli Belen Beljė kaimo buvo sunaikinta 16 namų.

Prefektūra įspėjo, kad gaisras artėja prie greitkelio A63 – svarbios arterijos, jungiančios Bordo su Ispanija.

Greičio apribojimai greitkelyje buvo sumažinti iki 90 km per val. tam atvejui, jei dūmai pradėtų riboti matomumą. Jeigu gaisras dar labiau sustiprėtų, magistralė gali būti visiškai uždaryta.

Liepą įsiplieskęs Landiraso gaisras buvo didžiausias iš kelių, šiemet siautėjusių pietvakarių Prancūzijoje, kamuojamoje rekordinės sausros ir virtinės karščio bangų.

Kai kuriuos gaisrus sukėlė padegėjai, todėl pareigūnai iš pradžių įtarė, kad ir Landiraso gaisras kilo dėl nusikalstamos veikos. Vėliau policija paleido sulaikytą įtariamąjį, nes pritrūko įrodymų.

Įvykio vietoje dirba apie 500 ugniagesių, jiems padeda vandenį pilantys lėktuvai.

Landiraso gaisras ir antras didelis gaisras netoli Arkašono išdegino iš viso 21 tūkst. hektarų ploto ir privertė evakuoti daugiau kaip 36 tūkst. žmonių, kol buvo suvaldyti, bet ne visiškai užgesinti.

Tuo metu Vakarų Prancūzijoje netoli Anžė ir Le Mano nuo pirmadienio kilęs miško gaisras išdegino 1,2 tūkst. hektarų, stichiją stengiasi lokalizuoti beveik 400 ugniagesių.

Regioninis gaisrų gesinimo koordinavimo centras pareiškė įtariantis, kad už kai kuriuos „neįtikėtinus gaisro protrūkius“ atsakingi padegėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių