Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijoje prie ortodoksų bažnyčios pašautas dvasininkas, įtariamasis suimtas

2020-11-01 11:08
BNS inf.

Prancūzijos Liono mieste nupjautavamzdžiu šautuvu ginkluotas užpuolikas prie vienos bažnyčios sunkiai sužeidė graikų ortodoksų dvasininką.

52 metų Nikolaos Kakavelaki (Nikolajus Kakavelakis) buvo pašautas, kai šeštadienio popietę rakino savo cerkvės Lione duris. Jis šiuo metu gydomas ligoninėje ir jo būklė sunki, pranešė naujienų agentūros AFP šaltinis policijoje, prašęs nenurodyti jo vardo.

Užpuolikas pabėgo, tačiau Liono prokuratūra vėliau paskelbė, jog įtariamasis buvo suimtas.

„Asmuo, kuris gali atitikti pradinių liudininkų duotą aprašymą, suimtas policijos“, – pareiškė prokuroras Nicolas Jacquet (Nikola Žakė) ir pridūrė, jog suėmimo metu įtariamasis neturėjo ginklo.

Pasak tyrimui artimų šaltinių, dvasininkui buvo dukart tiesiai šauta į krūtinę.

Išpuolio motyvas nėra aiškus.

„Šiame etape neatmetamos ir neišskiriamos jokios hipotezės“, – pareiškė N. Jacquet.

Naujas išpuolis buvo įvykdytas Prancūzijoje tebetvyrant didelei įtampai po ketvirtadienį įvykdyto išpuolio Nicoje, kai peiliu ginkluotas vyras bažnyčioje nužudė tris žmones, ir spalio viduryje šalį sukrėtusio brutalaus mokytojo nužudymo.

Spalio 16 dieną Paryžiaus priemiestyje Konflan Sent Honorine jaunas čečėnas Abdullakh Anzorovas (Abdula Anzorovas) nurėžė galvą istorijos, geografijos ir pilietinio ugdymo mokytojui Samueliui Paty (Samiueliui Pati) už tai, kad šis savo mokiniams kaip saviraiškos laisvės pavyzdį buvo parodęs pranašą Muhammadą (Muhamadą) vaizduojančias karikatūras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų