Prancūzijoje per audras žuvo penki žmonės, įskaitant tris gelbėtojus

Pietų Prancūzijoje netoli Marselio sudužus į žmonių gelbėjimo operaciją skridusiam sraigtasparniui žuvo trys gelbėtojai, o dar du asmenys žuvo smarkių liūčių skalaujamame Prancūzijos Viduržemio jūros pakrantės regione, kur potvyniai tęsiasi jau antrą savaitę.

Provanse pareigūnai ieško dar vieno žmogaus, dingusio per audrą savaitgalį, žurnalistams sraigtasparnio avarijos vietoje pirmadienį pranešė vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras (Kristofas Kastaneras).

Pirmadienį vaizdingo pakrantės regiono miestų gatves toliau plovė drumstas potvynio vanduo, trikdydamas transporto eismą ir apsunkindamas pastangas išvalyti gatves.

Sudužęs sraigtasparnis sekmadienį buvo įvykdęs 13 žmonių gelbėjimo misijų, o jam skrendant į kitą audros nuniokotą rajoną netoli Le Liuko su juo dingo radijo ryšys, sakė Ch. Castaneras.

Ankstų pirmadienio rytą gelbėtojų komandos prie Marselio rado trijų gelbėtojų kūnus ir sraigtasparnio liekanas netoliese. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Vietos pareigūnai pranešė, kad audra nusinešė dar dviejų žmonių gyvybes. Vienas jų buvo arklidžių savininkas, kuriam važiuojant apžiūrėti savo arklių automobilį nunešė potvynio vanduo. Kitas – avių augintojas, bandęs gelbėti savo gyvulius.

Prieš savaitę per potvynius Prancūzijos Viduržemio jūros pakrantės rajone žuvo šeši žmonės. Premjeras Edouard'as Philippe'as (Eduaras Filipas), reikšdamas užuojautą dėl per abi audras žuvusių žmonių, atkreipė dėmesį į vis dažniau pasitaikančius ir vis intensyvesnius ekstremalius meteorologinius reiškinius.

Atvykęs į Jungtinių Tautų klimato kaitos konferenciją Madride pirmadienį E. Philippe'as sakė, kad „daugelis tame įžvelgia klimato kaitos ženklus, ženklus grėsmės, kurią mes užkrauname Prancūzijos ir pasaulio gyventojams – ir teisingai daro. Visi, ignoruojantys šios ženklus... daro didžiulę klaidą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių