Prancūzijos Alpėse per stebuklą išgyveno į sniego griūtį patekęs vyras

Prancūzijos Alpėse su šeima vaikščiojusiam vyrui per stebuklą pavyko išgyventi sniego griūtį, daugiau nei dvi su puse valandos praleidus po sniegu, pranešė gelbėtojai.

Nelaimė įvyko netoli dideliame aukštyje esančio Valdizero slidinėjimo kurorto ketvirtadienį, kai 50 metų vyras su žmona ir dviem vaikais vaikščiojo apsiavę sniegbačiais, tačiau nepasirūpinę būtinomis saugumo priemonėmis.

„Dėka beveik 100 žmonių mobilizavimo... vyras buvo rastas gyvas po dviejų valandų ir 40 minučių paieškų“, – pranešė Savojos regiono policija socialiniame tinkle „Twitter“.

Dėl storo sniego sluoksnio žmonių paieškai skirti šunys negalėjo rasti jo pėdsakų, tačiau galiausiai vyrą iškasė specialios kalnų policijos komanda, nustačiusi jo mobiliojo telefono buvimo vietą.

„Manau, kad tai yra stebuklas“, – gelbėjimo tarnybos PGHM gelbėtojų atstovas Alexandre'as Gretheras (Aleksandras Greteras) sakė naujienų kanalui „France 3“. Jis pridūrė, kad vyras buvo rastas 2,5 metro gylyje.

Paprastai žmogus po sniego nuošliauža išgyvena ne daugiau nei 20 minučių.

„Jį apsaugojo medis, neleidęs jo sutraiškyti visam tam nuslydusiam ledui. Jį užklojo sniegas, bet liko oro kišenė“, – paaiškino pareigūnas.

Vyrui skilo klubo kaulas, tačiau jis turėtų visiškai pasveikti.

Ketvirtadienį sniego nuošliaužų grėsmė buvo vertinama penketu pagal penkių balų skalę. Gelbėtojai ragina turistus visada pasidomėti sniego būkle prieš leidžiantis pasivaikščioti.

Slidinėjimo keltuvai Alpėse, kur per sausį iškrito kaip reta didelis sniego kiekis, šiuo metu yra uždaryti dėl su COVID-19 susijusių suvaržymų.

Nors atvykėliai gali mėgautis pasivaikščiojimais, viešbučių užimtumas yra gerokai sumažėjęs ir apgyvendinimo paslaugų verslo savininkai bei darbuotojai susiduria su rimtais sunkumais.

Vyriausybė žada ekonominę paramą šiam verslo sektoriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių