Prancūzijos lėktuvnešyje „Charles de Gaulle“ koronavirusas nustatytas 50-čiai žmonių

Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų ministerija patvirtino, kad lėktuvnešyje „Charles de Gaulle“ koronavirusas nustatytas 50-čiai žmonių. Tai sakoma penktadienį paskelbtame žinybos pranešime.

„Kilus įtarimams, kad „Charles de Gaulle“ įgulos nariai gali būti užsikrėtę Covid-19, į lėktuvnešį buvo nusiųsta ginkluotųjų pajėgų medicinos tarnybos komanda. Atlikti testai patvirtino 50 užsikrėtimo atvejų“, - informavo ministerija.

Iš viso buvo atlikti 66 testai. Pranešama, kad visi infekuotieji jaučiasi gerai.

Dabar lėktuvnešis grįžta į Tuloną. Pasak ministerijos atstovų, trys įgulos nariai buvo evakuoti sraigtasparniu dar ketvirtadienį ir nugabenti į Portugalijos sostinės Lisabonos oro uostą. Iš ten jie lėktuvu buvo skubiai nuskraidinti į Šv. Onos karo ligoninę Tulone.

„Charles de Gaulle“ – Prancūzijos karinio laivyno flagmanas ir vienintelis šalies lėktuvnešis. Tuo metu, kai nerimą keliantys simptomai pasireiškė maždaug 40-čiai jūrininkų, jis buvo Atlanto vandenyne. Iš pradžių buvo planuojama, kad į Tulono uostą jis grįš balandžio 23 d.

Anksčiau koronaviruso protrūkis buvo užfiksuotas JAV atominiame lėktuvnešyje „Theodore Roosevelt“. Laivo vadas Brettas Crozier buvo atleistas iš pareigų, kai jo raportas apie infekcijos plitimą lėktuvnešyje pakliuvo į žurnalistų rankas. JAV karinių jūrų pajėgų sekretoriaus pareigas ėjęs Thomas Modly`is griežtai sukritikavo B. Crozier už tai. Vėliau Th. Modly`is atsiprašė už savo žodžius, o antradienį paliko savo postą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Labai gerai. Nebežudys žmonių iš tų lėktuvnešių.

tai kai

tai kai portretas
pradės pas mus eit per miegamuju rajonu daugiaaukščiu ventiliacijas - bus tas pats
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių