Prie Indonezijos Sumatros salos įvyko 6,1 balo žemės drebėjimas

  • Teksto dydis:

Prie Indonezijos Sumatros salos krantų pirmadienį įvyko 6,1 balo žemės drebėjimas, supurtęs gyventojų namus, tačiau aukų ir žalos nepadaręs.

Žemės drebėjimo epicentras buvo jūroje į pietvakarius nuo Padangsidempuano miesto Sumatros šiaurėje, 84 kilometrų gylyje, pranešė Jungtinių Valstijų geologijos tarnyba (USGS).

Tai įvyko apie 22 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku.

Šalies meteorologijos ir geofizikos agentūra pranešė, kad po drebėjimo cunamio pavojaus nebuvo, tačiau nurodė arčiausiai epicentro esantiems gyventojams saugotis galimų pakartotinių smūgių.

Pagrindinės Indonezijos žiniasklaidos priemonės nepateikė jokių pranešimų apie padarytą žalą ar sužeistuosius, tačiau kai kurie gyventojai pranešė, kad drebėjo jų namai.

„Žemės drebėjimas buvo gana stiprus ir ilgas. Jis nebuvo panašus į įprastus. Šį kartą mūsų namai drebėjo stipriai“, – pasakojo šiaurinės Sumatros dalies gyventojas Dody (Dodi), kuris, kaip ir daugelis indoneziečių, turi vieną vardą.

Indonezija yra Ramiojo vandenyno „Ugnies žiede“ – intensyvaus seisminio aktyvumo lanke, besidriekiančiame per Pietryčių Aziją ir Ramiojo vandenyno baseiną, kur susiduria tektoninės plokštės.

Lapkričio 21 dieną 5,6 balo žemės drebėjimas smogė Vakarų Javos provincijai pagrindinėje Indonezijos Javos saloje. Jis nusinešė 602 žmonių gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių