Po nepavykusių bandymų prasiveržti tūkstančiai migrantų pasienyje stato palapines, kūrena laužus

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lenkijos pareigūnams atrėmus migrantų šturmą ir neleidus jiems prasibrauti į teritoriją iš Baltarusijos, atvykėliai nuleisti rankų neketina – jau statosi palapines pasienyje.

Pastaroji žinia pranešama „Nexta“ kanale, esančiame socialiniame tinkle „Telegram“. Čia dalijamasi vaizdo įrašu ir rašoma: „Migrantai pasienyje stato palapines ir kūrena laužus. Manoma, kad jų skaičius siekia tris tūkstančius“.

Primename, kad Lenkijoje prie sienos su Baltarusija dislokuotos pajėgos pirmadienį užkirto kelią migrantų bandymui prasiveržti į šalies teritoriją iš Baltarusijos, pranešė lenkų Vidaus reikalų ministerija.

Lenkijos pareigūnams migrantų ataką teko tramdyti ašarinėmis dujomis. Užsieniečiai, nešini replėmis, drąsiai karpė juos pasienyje su Lenkija skiriančią tvorą, siekdami pašalinti kliūtį. Tačiau netrukus situacija buvo stabilizuota.

„Lenkijos tarnybos užkardė migrantų bandymą jėga patekti į šalies teritoriją [vietovėje] į pietus nuo Balstogės Kuznicos-Brūzgų sienos perėjos. Padėtis kontroliuojama“, – skelbta pranešime ministerijos paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

 

 

Situacija regione komplikavosi pirmadienį ryte – Baltarusijos teritorijoje prie pat Lenkijos sienos ėmė telktis didelė migrantų grupė.

Iš sraigtasparnio padarytose nuotraukose, paskelbtose Lenkijos gynybos ministerijos paskyroje tviteryje, matyti didelė migrantų grupė Balstogės Kuznicos-Brūzgų sienos perėjos rajone.

Lenkija ir virtinė kitų Europos šalių kaltina Baltarusiją dėl chaoso prie Europos Sąjungos sienų, nes baltarusiai neįsileidžia atgal nelegalių migrantų, bandančių patekti į ES. Lenkija jų taip pat neįsileidžia, todėl daug migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos įstrigo pasienio zonoje. Tokia padėtis tęsiasi jau du mėnesius.

Lenkija prie sienos su Baltarusija dislokavo tūkstančius karių, įrengė pjaunančios vielos užtvarą ir paskelbė nepaprastąją padėtį pasienio ruože, drausdama į šią teritoriją patekti žurnalistams ir humanitariniams darbuotojams.

Naujausi įvykiai, regis, žymi mėnesius trunkančios krizės paaštrėjimą. Krizė kilo Baltarusijos autokratiniam režimui pradėjus skatinti migrantus iš Artimųjų Rytų ir kitų regionų nelegaliai vykti į ES, iš pradžių per Lietuvą ir Latviją, o dabar daugiausia per Lenkiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kur žalieji aktyvistai,

O kur žalieji aktyvistai, portretas
kodėl leidžia didinti CO2 išmetimą mūsų pašonėje?

netvarka

netvarka portretas
kodėl jiems leidžiama kirsti medžius karpyti tvorą ,panaudokit ginklus kitaip tvarkos nebus

O \\\\\.../////

O   \\\\\...///// portretas
Afganai,Irakiečiai sutiko su gėlėmis ir pyrabaičiais,-su švinu mielieji.---Tai ir juos reikia sutikti.kitaip ragas.Kol nepradės šaudyti tų teroristų nesulaikyti.Moterys-vaikai tai jų ginklas-skydas.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių