Prognozuoja, kad karas Ukrainoje gali trukti iki 2023-ųjų pabaigos

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas penktadienį pareiškė, kad konfliktas Ukrainoje gali greitai nesibaigti dėl stipraus pasipriešinimo Rusijos invazijai.

Paklaustas, ar sutinka su gynybos žvalgybos vertinimais, kad mūšiai gali trukti iki kitų metų pabaigos, žurnalistams Naujajame Delyje jis sakė: „Liūdna, kad tokia galimybė reali“.

B. Johnsonas sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas padarė „katastrofišką klaidą“. „Vienintelė galimybė, kurią jis dabar turi, yra toliau bandyti naudoti savo pasibaisėtiną malimo metodą“, – pridūrė jis.

Tačiau jis pagerbė Ukrainos pasipriešinimą ir nusakė planuojamą bei galimą karinę paramą šaliai ir jos kaimynėms.

B. Johnsonas sakė, kad „realios“ derybos siekiant užbaigti konfliktą „šiuo metu neatrodo tikėtinos“, bet Europai ir pačiai Ukrainai galiausiai reikės aptarti būsimas saugumo priemones.

„Tai, ko nori ukrainiečiai, ir, manau, dabar gaus, yra saugumo garantijos iš tų pačių siekių šalių, saugumo įsipareigojimai, ką galime padaryti juos paremdami“, – pridūrė jis. Tai gali būti ginklai, mokymai ir dalijimasis žvalgybos informacija, kad Ukraina galėtų užkirsti kelią būsimiems Rusijos puolimams.


Šiame straipsnyje: karaskaras Ukrainojeprognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių