Protestai Libano sostinėje virto smurtiniais: žuvo policininkas, 238 žmonės sužeisti

Šeštadienį Libano sostinėje Beirute vykę protestai virto smurtiniais. Protestuotojai, pasipiktinę dėl galingo anksčiau šią savaitę Beiruto uoste įvykusio sprogimo, šturmavo ministerijas, girdėjosi šūviai, per susirėmimus žuvo policininkas, o dar mažiausiai 238 žmonės buvo sužeisti.

Reaguodamas į neramumus, šeštadienį premjeras Hassanas Diabas pasiūlė surengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

„Pirmadienį pateiksiu įstatymo projektą dėl pirmalaikių parlamento rinkimų surengimo“, – teigė H. Diabas.

Tūkstančiai žmonių, po sprogimo pasipiktinusių savo lyderiais, išėjo į miesto gatves reikalauti drastiškų reformų ir pašalinti „korumpuotus politikus“. Protestai peraugo į susirėmimus tarp demonstrantų ir policijos. Policija panaudojo ašarines dujas, kad išvaikytų protestuotojus, kai dalis iš jų šturmavo užsienio reikalų, ekonomikos ir energetikos ministerijas.

Libano Raudonojo Kryžiaus duomenimis, per susirėmimus šeštadienį sužaloti mažiausiai 238 žmonės, 63 iš jų nuvežti į ligonines.

Praėjusį antradienį Libano sostinėje Beirute įvyko galingas sprogimas, nusinešęs mažiausiai 158 žmonių gyvybes. Dar 6 000 žmonių patyrė sužalojimų, nuo 250 000 iki 300 000 žmonių neteko namų, sprogimas suniokojo dalį miesto. Po sprogimo 45 žmonės tebelaikomi dingusiais.

Premjero teigimu, sprogimas nugriaudėjo sandėlyje, kuriame buvo laikoma 2 750 tonų amonio nitrato. Pavojinga medžiaga nesaugiai gulėjo sandėlyje šešerius metus, o Libano valdžia žinojo apie Beiruto uoste laikomą amonio nitratą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai Amerikos Anglijos ir Prancuzijos slaptuju tarnybu darbas.

Akivaizdu kad

Akivaizdu kad portretas
JAV kurpia naują kruviną perversmą Baltarusijoje. Libijoje jie atidirbinėja naują perversmų ir žudimo technologiją. JAV teroristų valstybė.

Itarus

Itarus portretas
Arabai... Masonu is kaimynines salies darbas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių