PSO: Afrikoje COVID-19 plinta rekordiniu greičiu

Dėl delta atmainos pandemijos tempai Afrikoje tik intensyvėja, ketvirtadienį perspėjo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Užsikrėtimo atvejų skaičius Afrikoje jau auga šešias savaites iš eilės, kiekvieną savaitę jis padidėja beveik ketvirtadaliu ir jau pasiekė beveik 202 tūkst. atvejų per savaitę ribą, skelbia organizacija.

Kol kas didžiausias Afrikoje per savaitę užregistruotų COVID-19 atvejų skaičius yra 224 tūkst.

38 Afrikos valstybėse per tą patį laikotarpį patvirtinamų mirčių nuo COVID-19 skaičius taip pat išaugo 15 proc. ir siekia beveik 3 tūkst.

„Trečiosios bangos Afrikoje tempas ir mastas yra iki šiol neregėtas“, – pranešime teigė PSO Afrikos padalinio vadovė Matshidiso Moeti.

Labai užkrečiama delta atmaina užfiksuota 16 Afrikos valstybių. Ugandoje ši atmaina sudaro 97 proc. visų naujų COVID-19 atvejų, o Kongo Demokratinėje Respublikoje – 79 proc.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip ir visada nėra negru nebus ir problemų... AIDS , Ebola, Covid.. kas tik nori per juos į pasaulį plinta, uždarykite europos sienas nuo laukinių ordų ir virusai, kaip ir terorizmas iš karto išnyks savaime.. Va kodėl visa tai plinta būtent per juos dėl laiko stokos neminėsime...

Aha

Aha portretas
Nebemeluokite… vygdomas planas.,delta banga vadinasi)))

ČIA TIKRIAUSIAI MOTERIŠKĖ PALANGOJ DEGINOSI?

ČIA TIKRIAUSIAI MOTERIŠKĖ PALANGOJ DEGINOSI? portretas
O aš guliu pavėsyje ir bananus gliaudau. Alumi ir skysta duona užgerdamas, kol dar nepabrango
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių