PSO: Europos regione COVID-19 jau pražudė milijoną žmonių

Europoje, pasak Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos biuro, peržengta liūdna riba: čia registruota per 1 mln. su COVID-19 siejamų mirčių. Šiuo metu kiekvieną savaitę pranešama apie 1,6 mln. naujų infekcijų, ketvirtadienį sakė PSO Europos regiono direktorius Hansas Klugė.

„Tai yra 9 500 atvejų kas valandą, 160 žmonių kas minutę“, – kalbėjo jis. Situacija Europos regione esą išlieka rimta. Tik tarp seniausių žmonių – greičiausiai dėl vakcinacijos – stebimos mažėjančios tendencijos.

Pasak H. Klugės, yra požymių, kad koronaviruso plitimas kai kuriose regiono šalyse lėtėja. Tačiau tai, anot jo, nereiškia žemo plitimo procento.

PSO Europos regionui priskiria daugiau kaip 50 šalių, įskaitant Turkiją, Rusiją ir Ukrainą.

Europos ekonominėje erdvė – jai priklauso ES šalys, Norvegija, Islandija ir Lichtenšteinas – Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) iki šiol fiksavo beveik 630 000 su koronavirusu siejamų mirčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad ta vakcina sukelia mirčių ir tai yra daroma atvirai,kadangi tai didelis biznis.Taip yra visame pasaulyje asilų kurie paklusta visokiosm vakcinoms,tuo tarpu ir mūsų šalyje ir naikina žmonija.Reikia kovoti ir nepasiduoti,juk niekas negarantavo kad ši vakcina gera ir nesukelia jokių problemų.Čia garanto nėra.Nebūkime bandomieji triušiai ir neleiskim naikinti mus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių