R. Polanskio paauglystėje išžaginta moteris maldauja teisėjo užbaigti bylą

  • Teksto dydis:

Amerikietė, prieš keturis dešimtmečius, dar būdama paauglė, tapusi kino kūrėjo Romano Polanski (Romano Polanskio) seksualinio smurto auka, penktadienį paprašė Kalifornijos teisėjo užbaigti bylą, kad ji galėtų toliau gyventi savo gyvenimą.

Pasak Samanthos Geimer (Samantos Geimer), kuri buvo išžaginta 1977-aisiais, kai buvo 13-metė, ji atlieka 40 metų „bausmę“, metančią šešėlį jai ir jos šeimai.

„Maldauju apsvarstyti galimybę imtis veiksmų, kurie galiausiai užbaigtų šią bylą, ir taip parodyti gailestingumą man ir mano šeimai“, – sakoma pareiškime, kurį 54-erių moteris perskaitė Los Andželo apygardos Aukštesniojo teismo teisėjui Scottui Gordonui (Skotui Gordonui).

„Nenoriu, kad man tektų aiškinti savo anūkei, kodėl ji negali išeiti į lauką ar atsiliepti telefonu, arba kodėl prie namo yra kameros ir galiausiai – kas nutiko jos močiutei 1977-aisiais,“ – sakė ji.

S.Geimer penktadienį pirmą kartą davė parodymus teismui šioje byloje, kuri tęsiasi ištisus dešimtmečius, nes 1978 metais į Prancūziją pabėgęs „Oskaro“ laureatas, kuriam dabar 83-eji, bylinėjasi, kad nebūtų grąžintas į kalėjimą, jei grįžtų į Jungtines Valstijas.

S.Geimer pareiškė teisėjui, kad jis galėtų išnagrinėti įvairius būdus, kaip išspręsti šią bylą, pavyzdžiui, atmesti ieškinį, paskirti R.Polanski laisvės atėmimo bausmę, kurią jis jau atliko, arba atšaukti režisieriui suimti išduotą tarptautinį orderį.

Šiuo metu Havajuose gyvenančią moterį į teismo posėdį penktadienį atlydėjo jos vyras, su kuriuo ji kartu išgyveno beveik 30 metų.

Pasak S.Geimer, S.Gordonas taip pat galėtų išslaptinti dokumentus, anot R.Polanski, įrodančius, jog jis buvo sudaręs susitarimą su pirmuoju šios bylos teisėju.

Los Andželo teismo teisėjas pagyrė S.Geimer, kad ši prabilo viešai. „Jūsų žodžiai teismui yra labai svarbūs,“ – sakė jis.

„Turtų besigviešiančios melagės“

Tris sūnus turinti S.Geimer anksčiau yra sakiusi, kad ji atleido R.Polanski.

Po teismo posėdžio moteris teigė žurnalistams, kad supranta, kaip jaučiasi filmų kūrėjas, su kuriuo dabar elgiamasi lygiai taip pat, kaip su ja – po išžaginimo.

„Kai tai įvyko, mane ir mano motiną laikė turtų besigviešiančiomis melagėmis, puolančiomis vargšą nelaimingą Romaną. Iš tikrųjų buvo ne taip,“ – sakė S.Geimer.

„Dabar visi vadina jį pedofilu ir kalba apie jį nebūtus baisius dalykus,“ – pridūrė ji.

„Rozmari kūdikio“ (Rosemary's Baby) ir „Kinų kvartalo“ (Chinatown) režisierius kaltinamas, kad kino žvaigždės Jacko Nicholsono (Džeko Nikolsono) namuose Los Andžele vaistais apsvaigino 13-metę S.Geimer ir ją išžagino.

Kai buvo panaikinti keli sunkesni kaltinimai, tokie kaip apsvaiginimas ir išžaginimas, R.Polanski pripažino kaltę dėl lytinių santykių su nepilnamete ir praleido 42 dienas kalėjime, o paskui buvo paleistas, kol teismas paskirs ja bausmę.

R.Polanski teigia, kad jam buvo pažadėta, jog po areštinėje praleistų šešių savaičių jam daugiau neteks kalėti už šį nusikaltimą.

Tačiau 1978 metais, manydamas, kad teisėjas atmes pasiektą susitarimą ir dešimtmečiams pasiųs jį į kalėjimą, režisierius pabėgo į Prancūziją.

R.Polanski, kuris yra vedęs prancūzų aktorę Emmanuelle Seigner (Emaniuel Senjė) ir su ja turi du vaikus, nuo to laiko atsisako grįžti į JAV be garantijų, kad nebus vėl pasodintas į kalėjimą.

Režisieriaus advokatas Harlandas Braunas penktadienį taip pat paprašė teismo nutraukti bylą. Anot advokato, jo ginamasis jau atliko bausmę už savo nusikaltimą.

Kaltintojas pareiškė prieštaraująs tokiam prašymui.

Kino kūrėjas jau kelis dešimtmečius žaidžia katės ir pelės žaidimą su jo ekstradicijos siekiančia JAV valdžia.

2009 metais R.Polanski Šveicarijoje buvo suimtas ir beveik metus praleido namų arešto sąlygomis, bet galiausiai JAV prašymas jį išduoti buvo atmestas.

Pranešama, kad režisierius nori grįžti į JAV ir aplankyti savo buvusios žmonos Sharon Tate (Šeron Teit), kurią 1969 metais nužudė Charleso Mansono (Čarlzo Mensono) „šeimos“ nariai, kapą. Moteris tuo metų buvo aštuonis mėnesius nėščia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nei jis ten žagino, nei ką. Qrvytei trūksta pinigų, tai nori kažkaip prasimanyti. Net juokas neima.... prisiminė, kad išdulkino prieš 40 metų. O kur įrodymai ?

//////...............

//////............... portretas
kiek problemu ...pasodint viena pedofila y cype.....

Manau

Manau portretas
kad režisierius jau pats save nuteisė išžagindamas 13-kametę. Jo kūrybinė šlovė visą gyvenimą pažymėta purvo sluoksniu. Ar gali būti griežtesnis teismas? Taigi, žmogau, ką bedarytum -- ar gera, ar bloga, -- viską darai sau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių