R. T. Erdoganas pripažįsta, kad jo vyriausybė padarė klaidų dėl žemės drebėjimo: aukų – 15 tūkst.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) trečiadienį pripažino, kad jo vyriausybė, reaguodama į galingą žemės drebėjimą, nusinešusį tūkstančius gyvybių, padarė klaidų.

„Žinoma, yra spragų. Sąlygos aiškiai matomos. Neįmanoma pasiruošti tokiai nelaimei“, – teigė jis, pateikdamas kol kas tiesiausią atsaką į kaltinimus, esą jo vyriausybė nesugeba užtikrinti pakankamo skaičiaus gelbėtojų ir pagalbos priemonių.

Žemės drebėjimo Turkijoje ir Sirijoje aukų skaičius viršijo 15 tūkst.

Turkiją ir Siriją sukrėtusio galingo žemės drebėjimo aukų skaičius trečiadienį viršijo 15 tūkst., o šaltyje dirbantys gelbėtojai nuolaužose toliau ieškojo išgyvenusiųjų.

Dvi dienas ir naktis po pirmojo, 7,8 balo žemės drebėjimo spontaniškai susiformavusi gelbėtojų armija keliuose miestuose abipus šalių sienos esant minusinei oro temperatūrai ieškojo po griuvėsiais likusių žmonių.

Pareigūnai ir medikai pranešė, kad Turkijoje žuvo 12 391 žmogus, o Sirijoje – 2 992, taigi, iš viso žuvo 15 383 žmonės.

Žuvusiųjų skaičius dar gali smarkiai išaugti, jei pasitvirtins didžiausi ekspertų nuogąstavimai.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas) įspėjo, kad senka laikas tūkstančiams sužeistųjų ir po griuvėsiais dar esančių žmonių.

Pareigūnai ir gelbėtojai iš abiejų pusių anksčiau teigė, kad Turkijoje beveik 50 000 žmonių patyrė sužalojimus, o Sirijoje – 5 tūkst..



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
siam arogantiskam padisahui teks pripazint kad su kaimynais piktis nenaudinga ka ir matome .'

kuku

kuku portretas
nu nemeluok, rusai pasiuntė....

Dievas

Dievas portretas
Naudzia Alaho tarnus ,uz kitu tautu engima ir savo kelimo auksciau kitu .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių