R. T. Erdoganas ragina kuo greičiau nutraukti karą Ukrainoje

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) penktadienį regiono viršūnių susitikimui, kuriame dalyvauja ir Rusijos lyderis Vladimiras Putinas, pasakė norintis, kad karas Ukrainoje kuo greičiau pasibaigtų.

R. T. Erdoganas, pasinaudodamas savo gerais darbiniais santykiais su Maskva, bando įtikinti V. Putiną Turkijoje surengti tiesiogines derybas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu dėl ugnies nutraukimo.

Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) viršūnių susitikime Uzbekistano mieste Samarkande R. T. Erdoganas sakė, kad Turkija deda diplomatines pastangas karui užbaigti.

„Dedame pastangas, kad kuo greičiau diplomatija užbaigtume konfliktus Ukrainoje“, – sakė jis.

R. T. Erdoganas taip pat atkartojo V. Putino susirūpinimą, kad pagal susitarimą, kuriam tarpininkavo Jungtinės Tautos ir Turkija, iš Ukrainos gabenami grūdai nepasiekia besivystančių šalių tokiu mastu, kaip turėtų.

„Nuoširdžiai stengiamės, kad grūdai būtų pristatyti tiems, kam jų reikia labiausiai, ypač savo broliams ir seserims Afrikoje“, – sakė turkų lyderis.

Vėliau penktadienį jis ŠBO susitikimo kuluaruose turi privačiai susitikti su V. Putinu.

NATO narė Turkija karo Ukrainoje metu tiekia ginklus Kyjivui, bet tuo pačiu stengiasi didinti prekybą su Rusija.

R. T. Erdoganas tvirtina, kad tokios „subalansuotos“ pozicijos reikia, nes Turkija yra labai priklausoma nuo energijos tiekimo iš Rusijos.


Šiame straipsnyje: Recepas Tayyipas Erdoganaskaras Ukrainojekaro nutraukimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių