Radioaktyvioje Ukrainos zonoje gyvenanti senolė: įsiveržę Rusijos kariai elgėsi labai kvailai

  • Teksto dydis:

83-ejų Valentina Koharenko net ir po invazijos į Ukrainą atsisako palikti savo namus. Tačiau ji stebisi Rusijos karių kvailumu ir sako, kad jie nesupranta, kaip pavojinga kariauti Černobylio apylinkėse, praneša LNK.

Moteris sakė nebijanti per didelio radioaktyvumo, nes tėvynėje nėra ko bijoti. „Černobylyje yra sarkofagas su sunaikinta elektrine. Čia aplink visur yra radioaktyvių medžiagų, bet mes pripratę. O įsiveržę Rusijos kariai elgėsi labai kvailai – kasė žemę“, – kalbėjo Valentina.

Ji su siaubu prisiminė prieš tris mėnesius į Ukrainą įsiveržusius okupantus. „Šioje vietovėje negalima kariauti, o ypač naudoti granatų ar raketų. Kulka yra kvaila – ji gali pataikyti bet kur. Čia yra atominė elektrinė, yra saugyklų su radioaktyviomis atliekomis. „Raudonajame miške“ iškasti grioviai ir jie nesupranta, kaip tai pavojinga“, – pabrėžė V. Koharenko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pripetėje – mieste, esančiame Kyjivo srityje, kur gyvena Valentina, gamta užvaldė beveik visą miestą – žmonių šiose apylinkėse liko labai nedaug. Tačiau garbaus amžiaus moteris trauktis neketina. Sakė, kad nėra, kur važiuoti. 

„Noriu, kad nežūtų jaunimas – nei mūsų, nei Rusijos. Nenoriu, kad kas nors mirtų. Noriu taikos visame pasaulyje“, – kalbėjo Valantina, išlenkdama taurelę.

Iš Černobylio apylinkių Rusijos karių pajėgos pasitraukė kovo pabaigoje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeČernobylisRusijos kariairadioaktyvumasLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių