Pereiti į pagrindinį turinį

Rio de Žaneiro policija per operaciją lūšnynuose nukovė aštuonis spėjamus nusikaltėlius

2022-02-11 16:57

Brazilijos karo policija penktadienį Rio de Žaneiro favelose surengė specialią kovos su nusikalstamumu operaciją, per kurią buvo nukauti aštuoni įtariamieji.

„Per operaciją Vila Kruzeiro rajone Rio de Žaneiro šiaurinėje dalyje penktadienio rytą konfiskuoti septyni automatai, 14 granatų, keturi pistoletai ir daug narkotikų, nukauti aštuoni žmonės“, - rašoma policijos tviteryje.

Kaip praneša portalas „G1“, operacijos taikinys buvo krovinius vagianti gauja. Vienas iš spėjamų nusikaltėlių sulaikytas.

Vietos gyventojai pranešė apie intensyvius susišaudymus operacijos rajone. Dėl atsargumo 17 tenykščių mokyklų nusprendė penktadienį dirbti nuotoliniu būdu.

Favelos – miesto lūšnynai, kuriems būdingas žemas gyvenimo lygis ir didelis nusikalstamumas. Saugumą šiuose rajonuose stengiasi užtikrinti specialios policijos pajėgos, bet narkotikų mafijos įtaka ten labai didelė.

209,4 mln. gyventojų turinčioje Brazilijoje didelis nusikalstamumas yra viena opiausių problemų. Kaip rodo vienos iš apklausų rezultatai, 60 proc. šalies gyventojų vakarais bijo eiti iš namų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų