Romano „Kaip nužudyti savo vyrą“ autorė nuteista kalėti dėl vyro nužudymo

JAV rašytoja, parašiusi traktatą „Kaip nužudyti savo vyrą“, pirmadienį buvo nuteista kalėti iki gyvos galvos už tai, kad nušovė savo sutuoktinį.

71 metų Nancy Crampton Brophy galės kreiptis dėl lygtinio paleidimo po 25 metų, pranešė šiaurės vakarinės Oregono valstijos teisėjas.

Mėnesį trukusiame N. Crampton Brophy teismo procese dėl nužudymo buvo nagrinėjama, kaip autorė, tikėdamasi gauti šimtus tūkstančių dolerių gyvybės draudimo išmoką, savo vyrą nužudė naudodama „eBay“ aukcione įsigytu „ginklo vaiduoklio rinkiniu“ (atskiros ginklo detalės, kurias namie galima surinkti, tokie ginklai neregistruojami ir neatsekami – ELTA) .

Ginklas, kuris, jos teigimu, buvo įsigytas kaip tiriamoji medžiaga naujam romanui, taip ir nebuvo rastas.

2018 metų birželį virėjas Danielis Brophy buvo rastas ant grindų dabar jau nebeveikiančio kulinarijos instituto, kuriame jis dirbo lektoriumi, klasėje. Į jį buvo šauta du kartus.

Vaizdo stebėjimo kamerų įraše matyti, kad tuo metu per tą vietovę važiavo jo žmona.

 

 

Rašytoja, kurios knygų serijai „Wrong Never Felt So Right“ („Blogis niekada nesijautė toks teisus“) priklauso romanai „The Wrong Husband“ („Blogas vyras“) ir „The Wrong Lover“ („Blogas meilužis“), teigė neprisimenanti, kad būtų buvusi toje vietoje, tačiau spėjo, kad galėjo būti netoliese, bandydama pasisemti įkvėpimo naujam grožinės literatūros kūriniui.

Pora turėjo skolų – N. Crampton Brophy savarankiškai išleisti romanai nebuvo labai populiarūs, o jos vyras turėjo daugiau nei 1 mln. dolerių vertės draudimą, teigė prokurorai.

Tačiau N. Crampton Brophy neigė įvykdžiusi žmogžudystę ir tvirtino, kad neturėjo jokios priežasties žudyti savo vyrą, nes jai finansiškai geriau sekėsi, kai jis buvo gyvas, o tai, kad jos minivenas buvo pastebėtas netoli mokyklos, buvo tik atsitiktinumas.

„Kur yra motyvai? Norėčiau jūsų paklausti, – sakė rašytoja, per teismo posėdį ginčydamasi su prokuroru. – Redaktorius nusijuoktų ir pasakytų: „Manau, kad jums reikia labiau padirbėti prie šios istorijos, joje yra didelė skylė“.

Jos tinklaraščio įraše „Kaip nužudyti vyrą“, kurį vis dar galima rasti internete, aptariami būdai ir motyvai atsikratyti nepageidaujamo sutuoktinio. Tarp jų – finansinė nauda ir šaunamojo ginklo naudojimas, nors ji pažymi, kad ginklai yra „triukšmingi, nepatogūs, reikalaujantys tam tikrų įgūdžių“.

„Tačiau apie žmogžudystę galiu pasakyti tiek, kad kiekvienas iš mūsų, kai yra pakankamai stipriai pastūmėtas, gali ją įvykdyti“, – rašoma įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių