Rusija į Ukrainą išsiuntė daugiau nei 500 patyrusių kovotojų iš Sirijos

  • Teksto dydis:

Per pastaruosius kelis mėnesius Rusija išsiuntė daugiau nei 500 Sirijos kovotojų į Ukrainą atlikti su kovinėmis užduotimis nesusijusias užduotis – ypač apsaugoti objektus Luhanske ir Donecke, rašo „Ukrinform“ cituodami britų leidinį „Middle East Eye“.

Šaltinių teigimu, patyrę kovotojai buvo užverbuoti iš Sirijos vyriausybės padalinių, kuriuos Rusija anksčiau rėmė ir apmokė kovoti su opozicijos pajėgomis ir teroristinėmis grupuotėmis Sirijoje. Tarp jų yra 25-osios specialiųjų pajėgų divizijos: „Tigro pajėgos“, „Penktasis korpusas“ ir „Liva al-Quds“, atstovai. Padalinio daugumą sudaro palestiniečiai sirai.

Pasak Sirijos vyriausybės atstovo, Rusijos Federacija juos užverbavo karui Ukrainoje per savo specialiąsias pajėgas ir „Wagner“. Anot jo, į Rusiją treniruotis atvyko apie tūkstantis kovotojų iš Sirijos, tačiau tik pusė iš jų išvyko į Ukrainą.

Šaltiniai praneša, kad samdiniai iš Sirijos nesiunčiami į frontą dėl galimų koordinavimo problemų ir kalbos barjero. „Atvirame mūšio lauke jie negalės normaliai bendrauti su kitais rusų karių pulkais. Ir, pavyzdžiui, dėl to rusų karių artilerija gali į juos pataikyti“, – spėjo šaltinis.

Sirijos kovotojams vadovauja karinio rangovo „Skydas“ ir „Wagner“ dukterinė grupė „Rusich“.

Teigiama, kad jau yra pranešimų apie sirų nuostolius Ukrainos rytuose, nors jie ir nekariauja fronto linijose. Londone įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ duomenimis, nuo rugsėjo mėnesio žuvo devyni kovotojai iš „al-Quds“ kairiųjų ir „Tigro pajėgų“. O Sirijos vyriausybė teigia, kad per Ukrainos bombardavimą žuvo mažiausiai 50 žmonių.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekariai iš Sirijosrusijos kariuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių