Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija: Juodojoje jūroje numušti trys Ukrainos karinių jūrų pajėgų antvandeniniai dronai

2023-09-13 19:48
BNS inf.

Maskva trečiadienį pranešė, kad sunaikino tris ukrainiečių antvandeninius dronus Juodojoje jūroje po pirmosios ukrainiečių atakos ryte prieš laivų statyklą Rusijos aneksuotame Kryme.

AFP nuotr.

Gynybos ministerija socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbtame pranešime teigė, kad Juodosios jūros laivynas „aptiko ir sunaikino tris Ukrainos kariuomenės antvandeninius dronus“.

Abiejų pusių puolimai Juodojoje jūroje padažnėjo po to, kai Rusija pasitraukė iš susitarimo, pagal kurį per šią jūrą buvo saugiai eksportuojami ukrainietiški grūdai.

Anksčiau trečiadienį Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad Ukrainos sparnuotosios raketos naktį smogė laivų statyklai Krymo uoste Sevastopolyje.

2014-aisiais Krymą aneksavusi Rusija paskelbė, kad Ukraina paleido 10 sparnuotųjų raketų į laivų statyklą ir tris jūrinius dronus į rusų laivus Juodojoje jūroje. Kai kurios raketos apgadino kelis statykloje remontuotus laivus.

Krymas buvo Kyjivo taikinys per visą Maskvos puolimo Ukrainoje laikotarpį, tačiau pastaruoju metu jis intensyviau ir dažniau puolamas, Kyjivui žadant susigrąžinti pusiasalį.

Daugiau naujienų