Rusija naktį smogė Ukrainos kariniams objektams ir ypatingos svarbos infrastruktūrai

Rusijos pajėgos penktadienio naktį smogė Ukrainos kariniams objektams ir ypatingos svarbos infrastruktūrai, naudodamos Irano gamybos bepiločius orlaivius „Shahed“ ir sparnuotąsias raketas Ch-101/Ch-55.

Karinių oro pajėgų vadovybės duomenimis, „Shahed“ buvo paleisti iš pietų, o sparnuotosios raketos – iš Kaspijos jūros rajono, iš keturių strateginių bombonešių Tu-95MS.

„Atakos metu buvo paleista iki 16 bepiločių orlaivių ir šešios iš oro paleidžiamos sparnuotosios raketos... Oro gynybos pajėgos... sunaikino keturias sparnuotąsias raketas Ch-101/Ch-55, 10 smogiamųjų bepiločių orlaivių „Shahed-136/131“, „Lancet“ ir keturis bepiločius operatyvinio taktinio lygio orlaivius „Orlan-10“ ir „Supercam“, – teigiama išplatintame pareiškime.

Karinės oro pajėgos nurodė, kad ketvirtadienį apie 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku Maskvos pajėgos dviem raketomis „Kalibr“ iš Juodosios jūros rajono smogė civiliniam objektui Čerkasų regione.

Per praėjusią parą ir šiandien ukrainiečių oro pajėgos sudavė iki 20 aviacijos smūgių rusų kariuomenės oro gynybos priemonėms, logistikai, karinei technikai ir pozicijoms, sakoma pranešime.

Penktadienio naktį Kyjive ir keliuose kituose Ukrainos regionuose buvo paskelbtas oro pavojus. Teigiama, kad į Ukrainos sostinę iš šiaurės, taip pat į Poltavos sritį buvo paleista Irano gamybos dronų.

Kiek vėliau pasirodė informacija apie sprogimus Žytomyro ir Rivnės regionuose.

Ryte Žytomyro srities Zviahelio (buv. Voliunės Naugardo) miesto taryba patvirtino, kad būta pataikymo. Nuo raketos nukentėjo gyvenamasis rajonas, šeši namai sugriauti, dešimtys apgadinta. Žuvo žmogus, yra nukentėjusiųjų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusija smogė UkrainaiShahed dronaisparnuotosios raketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių