Rusija nebenaudos plaučių ventiliatorių, siejamų su pražūtingais gaisrais

Rusijos federalinė sveikatos apsaugos priežiūros tarnyba („Roszdravnadzor“) trečiadienį nurodė nebenaudoti plaučių ventiliatorių, dėl kurių, kaip manoma, kilo šešių žmonių gyvybes nusinešę du gaisrai ligoninėse, kuriose gydomi COVID-19 pacientai.

Federalinė reguliuotoja „sustabdė „Aventa-M“ ventiliatorių, pagamintų nuo 2020 m. balandžio 1 d., naudojimą Rusijos teritorijoje“, teigiama pranešime.

Šie plaučių ventiliatoriai buvo naudojami COVID-19 pacientų gydymui Maskvos ir Sankt Peterburgo ligoninėse, kur pastarąją savaitę kilo gaisrai.

Praeitą savaitę Maskvos 50-ojoje klinikinėje ligoninėje kilęs gaisras pražudė vieną, o antradienį Sankt Peterbuge – penkis žmones.

Už sveikatos apsaugą atsakinga Rusijos ministro pirmininko pavaduotoja Tatjana Golikova antradienį tikino, kad teisėsauga tiria gaisrų aplinkybes.

Rusijos technologijų konglomeratas „Rostech“ balandį paskelbė, kad jo gamyklose bus pagaminta 6 711 plaučių ventiliatorių, tačiau neaišku, keli iš jų buvo „Aventa-M“ modelio.

Šiuos gaisrus galimai sukėlusius ventiliatorius balandžio 1 d.Rusija kaip humanitarinę pagalbą perdavė Jungtinėms Valstijoms.

Tiesa, kaip Rusijos naujienų agentūrai TASS sakė JAV Federalinės nepaprastosios padėties valdymo agentūros, kuri priėmė Rusijos paramą, atstovas, šie ventiliatoriai nebuvo naudojami Jungtinėse Valstijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių