Rusija pranešė dislokavusi Kalnų Karabache pirmuosius taikdarius

Rusija pagal taikos susitarimą, pasirašytą siekiant užbaigti beveik pusantro mėnesio trukusias kovas tarp Armėnijos ir Azerbaidžano dėl Kalnų Karabacho, dislokavo savo taikos palaikymo pajėgas šiame ginčijamame regione, trečiadienį pranešė rusų kariuomenė.

Taikdariai dabar kontroliuoja Lačino koridorių, jungiantį Armėniją su Kalnų Karabachu, pareiškė Generalinio štabo Vyriausiosios operatyvinės valdybos viršininkas Sergejus Rudskojus.

Pasak jo, į Armėniją anksčiau atvyko 414 karių, aštuoni sraigtasparniai ir dešimtys transporto priemonių bei technikos vienetų.

„Per pastarąją parą buvo surengta 27 skrydžių“, – sakė jis žurnalistams.

S. Rudskojaus teigimu, beveik visi taikos palaikymo misijos kariai yra įgiję ankstesnės patirties per humanitarines misijas Sirijoje.

Anot jo, pagal minėtą susitarimą, sudarytą tarpininkaujant Maskvai, Kalnų Karabache ir palei Lačino koridorių bus įrengta 16 stebėjimo postų.

Taip pat bus dislokuota karo policija, pridūrė pareigūnas.

Rusijos kariuomenė „nuolat palaiko ryšius“ su Azerbaidžano ir Armėnijos pajėgų vadovybėmis, siekdama išvengti bet kokių incidentų ir užtikrinti rusų taikdarių saugumą, pažymėjo S. Rudskojus.

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas, Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apie sudarytą sandorį pranešė naktį iš pirmadienio į antradienį.

Susitarimas buvo pasiektas po virtinės Azerbaidžano karių pergalių kampanijoje dėl etninių armėnų kontroliuojamo anklavo, prieš beveik 30 metų paskelbusio autonomiją, sugrąžinimo.

Rusijos pajėgos, sudarytos iš 1 960 kariškių ir 90 šarvuočių, Kalnų Karabache vykdys penkerių metų taikos palaikymo misiją, kuri gali būti pratęsta.

I. Aliyevas nurodė, kad prie taikos palaikymo pastangų prisidės ir svarbi Baku sąjungininkė Turkija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fox

Fox portretas
Dabar dar ukraina, kad sutvarkytu butu nors kiek ramiau gyventi. Su tais psichais amerikonu ir ES remiamais ir iki rimto karo netoli.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių