V. Putinas nurodė kariuomenei padėti gesinti Rusijos rytuose degančius miškus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį liepė kariuomenei padėti gesinti miškų gaisrus, apėmusius beveik 30 tūkst. kv. km plotą Sibire ir Tolimuosiuose Rytuose.

Apie tokį įsakymą pranešė valstybinės naujienų agentūros, nepatikslinusios, kokių veiksmų imsis kariškiai.

Tuo metu vyriausybė informavo, kad gynybos viceministro Dmitrijaus Bulgakovo vadovaujama operatyvinė grupė išskrenda į Krasnojarsko kraštą, kur siaučia gaisrai.

„Remiantis Rusijos gynybos ministro, armijos generolo Sergejaus Šoigu įsakymu įsteigtas operatyvinis štabas, koordinuosiantis pajėgas ir priemones, pasitelkiamas padedant gesinti miškų gaisrus Krasnojarsko krašte“, – pažymima Gynybos ministerijos pranešime.

Paskelbta nepaprastoji padėtis

Nepaprastoji padėtis dėl miškų gaisrų paskelbta visoje Irkutsko srities teritorijoje ir Krasnojarsko krašte, dviejuose Buriatijos rajonuose ir viename Jakutijos rajone.

Pirmadienį atokiuose Rusijos regionuose 3,2 mln. hektarų plote – maždaug visos Belgijos dydžio teritorijoje – siautėjo miškų gaisrai.

Gaisrams siaučiant kelias dienas, dideli dūmų kamuoliai pasiekė miestus, tarp kurių – trečias pagal dydį Rusijos miestas Novosibirskas.

Scanpix nuotr.

Sibiras reguliariai susiduria su didžiuliais miškų gaisrais, bet dėl didelio vėjo ir neįprastai sauso oro šiais metais juntamas didesnis gaisrų poveikis. Liepsnos išplito, nes pinigų stokojančios vietos valdžios institucijos paprastai ignoruoja gaisrus atokiuose regionuose.

Aplinkos ministerijos teigimu, gaisrų mastas yra didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Šiuo metu beveik 107 000 hektarų plote liepsnoja 147 gaisrai.

Labiausiai nuo gaisrų kenčia Irkutsko regionas prie Baikalo ežero. Žmonėms daugiau problemų kelia ne pati ugnis, o tiršti dūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai teisingai

Labai teisingai portretas
Ir mūsų balvonus reikia varyti tokius darbus dirbt. O tai tik žaidžia su žaisliukais.. Bent kokia nauda būt o ir jiems patiems ekstremalios sąlygos į gera išeitų

gikas

gikas portretas
Ilgai pagiriavosi kremliniai.

taip

taip portretas
navalno chebra valo /pazadetaja/ zeme ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių