Rusija skelbia sunaikinusi užsienio ginklų sandėlį Ukrainoje

Rusija trečiadienį pranešė, kad per jos pajėgų raketų smūgį buvo sunaikintas užsienio ginklų sandėlį netoli Lvivo miesto Vakarų Ukrainoje.

„Iš oro paleistos didelio tikslumo tolimojo nuotolio raketos sunaikino sandėliavimo bazę šalia Radechivo Lvivo srityje, kur buvo laikomi užsienyje pagaminti ginklai ir šaudmenys, perduoti Kyjivo režimui Lenkijos“, – išplatintame pranešime nurodė Gynybos ministerija.

Pranešime nenurodoma, kokie ginklai buvo sunaikinti per ataką Radechive, esančiame už maždaug 60 km į šiaurės rytus nuo regiono sostinės Lvivo.

Ministerija nurodė, kad taip pat buvo sunaikinti keturi sandėliai pietinėje Mykolajivo srityje ir rytinėje Donecko srityje, kuriuose buvo raketų, artilerijos pabūklų ir šaudmenų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 dieną pasiuntė kariuomenę į Ukrainą ir sukėlė konfliktą, per kurį jau žuvo tūkstančiai žmonių, milijonai buvo priversti palikti namus, o dėl užblokuoto grūdų eksporto neturtingiausios valstybės susidūrė su apsirūpinimo maistu krize.

Invazijos pradžioje nesugebėjusi užimti Ukrainos sostinės Kyjivo, Rusija sutelkė dėmesį į rytinį Donbaso regioną.

Pastarosiomis savaitėmis Ukrainos kariuomenė, gavusi iš Vakarų toliašaudės artilerijos, bando surengti kontrpuolimą ir atkovoti pietinę Chersono sritį.


Šiame straipsnyje: Rusijos atakakaras Ukrainojeginklų sandėlis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių