Rusija teigia, kad karinis lėktuvas į daugiabutį atsitrenkė dėl gedimo

  • Teksto dydis:

Rusija antradienį pareiškė, kad dieną anksčiau įvykusią nelaimę, kuomet viename iš gyvenamojo rajono kiemų netoli sienos su Ukraina esančiame mieste nukrito karinis lėktuvas, lėmė techniniai gedimai.

Prie Azovo jūros Taganrogo įlankos įsikūrusiame Jeisko mieste vėlai pirmadienį sudužus naikintuvui-bombonešiui „Su-34“, sovietinio stiliaus daugiabutyje kilo milžiniškas gaisras ir žuvo daugiau nei dešimt žmonių. Ryte gelbėtojai jau valė teritoriją, o gedintys vietos gyventojai į nelaimės vietą nešė gėles.

Valdžios institucijos antradienį pranešė, kad žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 15-os.

Viena miesto gyventoja valstybiniam televizijos kanalui „Rossija-24“ pasakojo, kad per katastrofą žuvo du jos draugai, neseniai įsigiję čia butą.

„Jie ką tik paėmė būsto paskolą. Mes gedime“, – sakė ji.

Devyniolika žmonių buvo sužeisti, keturi iš jų, įskaitant penkerių metų mergaitę ir paauglį, yra kritinės būklės, pranešė srities administracijos pareigūnas.

Tyrėjai paskelbė apklausiantys pilotus, kurie sugebėjo katapultuotis iš lėktuvo, prieš šiam rėžiantis į devynaukštį pastatą.

Sunkius nusikaltimus tiriantis Tyrimų komitetas pranešė pradėjęs baudžiamąjį tyrimą dėl skrydžių saugos pažeidimų.

„Apklausiami pilotai, kuriems pavyko katapultuotis, taip pat aerodromo darbuotojai“, – sakė tyrėjai.

Komitetas taip pat nurodė „konfiskavęs degalų pavyzdžius, rastus aerodrome, iš kurio pakilo lėktuvas, bei skrydžio registratorius katastrofos vietoje“.

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį pranešė, kad lėktuvas į gyvenamąjį namą, kuriame gyvena apie 600 žmonių, atsitrenkė per mokomąjį skrydį.

Krasnodaro srities, kuriai priklauso Jeisko miestas, gubernatorius Veniaminas Kondratjevas teigė, kad srityje vyks trijų dienų gedulas. Anot jo, namo gyventojai laikinai apgyvendinti kitur ir jiems teikiama psichologinė pagalba.

Kremlius antradienį pareiškė, kad prezidentas Vladimiras Putinas „reiškia gilią užuojautą šeimoms, kurios dėl šios nelaimės neteko savo artimųjų“.

Katastrofą užfiksavusiose nuotraukose buvo matyti išdegęs lėktuvo fiuzeliažas, smūgio metu lūžęs į dvi dalis.

Ant vieno iš suskilusių sparnų buvo raudona žvaigždė – Rusijos armijos simbolis.


Šiame straipsnyje: lėktuvasdaugiabutiskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių